Nieuws: Seat Leon – Vernieuwde Seat Leon te bestellen vanaf 22 mille

In de aanloop naar de naderende showroomintroductie heeft Seat de prijzen van de vernieuwde Leon bekendgemaakt. De orderboeken openen bij € 21.900,-.

Met een vanafprijs van € 21.900,- is de vernieuwde Seat Leon gelijk geprijsd aan het prefaceliftmodel. Het (optische) verschil van negenhonderd euro zit in het feit dat automerken voortaan verplicht zijn de rijklaarkosten te integreren in de gecommuniceerde vanafprijs.

Nog niet alle prijzen Seat zal de vernieuwde Leon met ingang van 2017 meteen aanbieden als 3- en 5-deurs hatchback en als ST-stationwagen. Tegen de eerdergenoemde 22 mille rijd je de vijfdeurs Leon met onder de kap een 1.0 liter driecilinder, goed voor 115 pk. Voor benzineliefhebbers zijn er ook nog een 1.4 en 1.8 TSI en natuurlijk de absolute topper, de voortaan 300 pk sterke Cupra. Prijzen hiervan zijn nog niet bekend, evenals dat van de 3-deurs SC-uitvoering.

Diesels Bij de diesels is zowaar nieuws te melden. Daarvan is de 1.6 TDI namelijk gloednieuw. Het blok is er met 115 pk slechts 5 pk op voorruitgegaan, maar Seat belooft meer souplesse (over een breder toerenbereik) en een lager verbruik. De prijzen beginnen bij € 28.550,-. Voor wie meer dieselkracht wenst is er de 184 pk sterke, maar tevens nog niet geprijsde tweeliter TDI.

Speciaal voor de zakelijke rijder De Seat Leon moet het vooral hebben van de zakelijke rijder en daarom is er een speciaal uitrustingniveau voor die klantengroep samengesteld, genaamd Business Intense. Die combineert de vereisten van de leaserijder met de geneugten van maximaal comfort, aldus de Spanjaarden.In de praktijk komt dat neer op zaken als een 8 inch touchscreen, Park Distance Control voor en achter, Full Link-technologie, een licht- en regensensor, DAB+ digitale radio, donkere ramen achter, een draadloze smartphone-lader en keyless entry/go. Andere standaardvoorzieningen zijn verkeersbordenherkenning, Lane Assist, High Beam Assist en Connected Car. Prijzen van deze Seat Leon Business Intense beginnen bij € 24.500,-. De 1.0 TSI doet dan dienst als aanjager.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

'Bestuurders overschatten assistentiesystemen, vooral Tesla Autopilot'

Bentley Continental GT Convertible: niets moet, alles kan

Kabinet halveert subsidie elektrische auto's en schroeft bijtelling op

Ontdek meer