Nieuws: Skoda & Tour de France 2018 – Volg de Skoda-rijder ook tijdens de 105ste Tour de France

Joehoe! Ondanks het gemiste WK Voetbal kan de oranje prullaria alsnog uit de kast. Want de Tour de France staat weer voor de deur. Nu zijn wij Nederlands sowieso dol op fietsen, maar dit jaar tijdens de koers der koersen des te meer.

We hebben immers zowaar een topfavoriet van eigen bodem in huis, genaamd Tom Dumoulin. Maar vergeet ook vooral de Skoda-rijder niet te volgen vanaf zaterdag. Voor de 15 keer op rij is het Tsjechische merk erbij als automotive partner, en dat vinden wij prima. Skoda en de Tour de France zijn echt twee handen op één buik. De aanstaande editie is het alweer de vijftiende keer dat de twee nauw aan elkaar verbonden zijn. Tijdens de 105ste Tour de France zet het Tsjechische merk maar liefst 250 organisatie- en begeleidingsauto's in. Daarnaast is het logo van Skoda tijdens de drie koersweken prominent zichtbaar op de groene trui, de kleur van de beste sprinter van de dag. Kortom, Skoda zal wederom niet te missen zijn tijdens de Tour.

Superb voor Prudhomme De autovloot in de Ronde van Frankrijk bestaat dit jaar uit verschillende Skoda's. De Octavia (Combi) is eigenlijk al sinds mensenheugenis een vaste kracht en dat zal nu niet anders zijn. Maar hij wordt dit jaar ondersteund door de Kodiaq en de Karoq, de beide SUV's. Ook de statige Superb is van de partij, en die is weggelegd voor Christian Prudhomme. De Tour-directuer zal Skoda's vlaggenschip gebruiken mobiel commandocentrum

Tour-feitjes De 105e editie van de Tour de France begint op zaterdag 7 juli met de Grand Départ op het Atlantische eiland Noirmoutier-en-lle. In drie weken tijd leggen 176 profrenners in totaal 3.351 kilometer af, verdeeld over 21 etappes. Op de weg door Frankrijk gaat het peloton over bergtoppen die het uiterste van de renners vragen. Zij moeten onder andere de Col de la Colombière, Col de la Madeleine en befaamde 'Nederlandse berg' Alpe d'Huez trotseren, voordat zij op zondag 29 juli het einddoel bereiken: de Champs-Elysées in hartje Parijs.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Top 10: De unieke Special Projects van Ferrari

Hoe verhoudt de Mini Electric zich tot de concurrentie?

Bentley EXP 100 GT bekroont eeuwfeest

Ontdek meer