Nieuws: Skoda Karoq – Skoda Karoq in voetsporen van Kodiaq

Skoda heeft de Karoq onthuld. Een compacte SUV, die de Yeti moet doen vergeten. De vijfzitter heeft onder meer het platform gemeen met zijn grote broer Kodiaq.

Ook al delen beide SUV's designelementen, met de Karoq geeft Skoda wat lijnen prijs die in de toekomst ongetwijfeld andere modellen van het merk sieren. De geometrie van de koplampen is daarvan een voorbeeld. De consument kan bij de Karoq kiezen uit vijf motorvarianten, variërend in kracht van 115 tot 190 pk. Het betreft een drie- en viercilinder benzinemotor en drie diesels.

Praktisch Voorbeelden van ´Simply Clever´-voorzieningen zijn een systeem waarmee de achterklep handsfree kan worden geopend en drie verschuifbare stoelen op de tweede zitrij. Daarmee biedt de inhoud van het bagagecompartiment een ruimte die varieert van 479 tot 588 liter. Met de standaard (omklapbare) stoelindeling kan tussen de 521 en 1.630 liter aan bagage mee. De Karoq is leverbaar met een volledig digitaal instrumentencluster en, afhankelijk van de uitvoering, vier infotainmentsystemen. Daaronder het Columbus-systeem, dat een draadloze internetverbinding met telefoons en tablets aan boord mogelijk maakt.

Eind 2017 De Karoq is 4,382 meter lang, 1,841 meter breed en 1,605 meter hoog. De wielbasis bedraagt 2,638 meter. Laatstgenoemde is bij de vierwielaangedreven versie enkele millimeters korter. De Karoq komt eind 2017 op de markt.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Pardon? Hoeveel vermogen heeft de Lotus Evija?

Autonieuws

Dit kost de nieuwe BMW 1 Serie

Autonieuws

Update: de Kever/Beetle-teller stopt na vele miljoenen!

Autonieuws
Ontdek meer