Nieuws: Skoda-studentenproject leidt naar trendy buggy – Skoda-studentenproject leidt naar trendy buggy

Skoda geeft al vier jaar op rij studenten een kans om zich te bekwamen in verschillende vakgebieden in de auto-industrie. Het resultaat is ook dit jaar lovenswaardig: een elektrische buggy met de naam Skoda Element.

De 21 studenten in de leeftijd van 17 en 18 jaar, waaronder vier meiden, komen uit negen landen. Ze besteedden zo'n vijftienhonderd uur aan het bouwen van de open strandbuggy, die enige affiniteit heeft met de Citroën Mehari. De naam omvat de 'E' van elektriciteit, 'Element' voor het elementaire en fundamentele aandrijfsysteem van de toekomst en e-mobiliteit.

Jonge mensen Skoda wil met het project jonge mensen aansporen te kiezen voor het werken in de auto-industrie. De keuze voor een elektrische auto is volgens de studenten voor de hand liggend: ´het is niet alleen een trend, het is de toekomst'.

Citigo De Skoda Element is gebaseerd op de Citigo. De buggy heeft geen dak, geen deuren en twee stoelen. De elektrische motor heeft een vermogen van 82 pk.

Handwerk Het studentenproject van 2017 begon in het najaar van 2016 met eerste tekeningen van een model. Sinds januari 2017 werken de gemotiveerde jongeren uit verschillende beroepsopleidingen niet alleen op papier en op hun computers, maar ook op de werkbank en met lasapparatuur. Skoda: "Zij hebben geleerd om als team te werken, hun technische en organisatorische vaardigheden beoefend, en ervaren wat het betekent om te gaan met een vast budget."

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Pardon? Hoeveel vermogen heeft de Lotus Evija?

Autonieuws

Dit kost de nieuwe BMW 1 Serie

Autonieuws

Update: de Kever/Beetle-teller stopt na vele miljoenen!

Autonieuws
Ontdek meer