Nieuws: Smart Brabus – 100 stuks van speciale Smart Brabus

Al tien jaar verbouwt Brabus de Smart ForTwo tot een rap monstertje en dat moet natuurlijk gevierd worden. Ze doen dat met de Smart Brabus 10th anniversary edition waarvan slechts 100 stuks gemaakt worden.

De jubileumeditie wijkt technisch niet af van de reguliere Smart ForTwo van Brabus maar is uniek door zijn aankleding en oplage van slechts 100 exemplaren. Ieder exemplaar is gespoten in Liquid Silver en krijgt donkergetinte koplampunits mee. Donker uitgevoerd zijn ook de Monoblock VII-wielen met een diameter van 16 inch vóór en 17 inch achter. Voor enig contrast zorgen de dieprode Brabus-logo's en de velgrandversiering.

Interieur In het interieur van de Smart Brabus 10th anniversary is het overwegend zwart wat de klok slaat. Opnieuw rode accenten waaronder de stoelenbiezen en geborduurde Brabus-logo's fleuren de boel wat op. Verder bepaald leer de ambiance en de speciale plaquette toont aan met welk serienummer van de totale oplage je te maken hebt. Bovendien beschikt de feesteditie over een heuse startknop om de 1.0 liter driecilinder turbomotor in bedrijf te zetten. Daarna kunnen de 102 paardenkrachten en 147 Newtonmeters de sporen gegeven worden. Binnen negen tellen zou je de 100 km/h vanuit stilstand moeten kunnen bereiken.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

'Bestuurders overschatten assistentiesystemen, vooral Tesla Autopilot'

Bentley Continental GT Convertible: niets moet, alles kan

Kabinet halveert subsidie elektrische auto's en schroeft bijtelling op

Ontdek meer