Nieuws: Smart for-us – Smart for-us breekt de regels

De bigger is better mentaliteit van de Amerikanen wordt als het aan Smart ligt doorbroken. Met de conceptcar for-us, een kleine pick-up, wil Smart laten zien dat er in het land van de onbegrensde mogelijkheden regels gebroken kunnen worden.

Klein, wendbaar en elektrisch aangedreven. Het klinkt niet bepaald als de eerste de beste Amerikaanse pick-up. Verrassend is dan ook dat Smart met dit model juist de Amerikaan probeert aan te spreken. Emissievrij naar het bos, park of juist de stad in. Dat is de gedachte achter de for-us.

E-bike als range extender De conceptcar is 3,55 meter lang, 1.51 meter breed en 1,70 meter hoog. De wielbasis groeide met 613 mm naar 2,48 meter waardoor er ruimte is gecreëerd voor twee personen én een laadbak. Die laadbak biedt plaats aan twee Smart e-bikes welke tijdens het rijden bovendien opgeladen kunnen worden. Volgens Smart kun je zodoende, afhankelijk de hoeveelheid ondersteuning die de elektromotor moet leveren, 100 km fietsen. Gekscherend noemen ze de e-bike daarmee een range extender voor de for-us die met zijn 55 kW sterke elektromotor een gelijkwaardige actieradius moet kunnen behalen. Opladen aan het gewone stopcontact neemt vervolgens acht uur in beslag.

Vierwielaandrijving in de toekomst... Om op het mountainbiketerrein te kunnen komen heeft Smart de for-us met 50 mm verhoogd ten opzichte van een fortwo. Daarbij laat men weten dat er in een later ontwikkelingsstadium nog twee elektromotor toegevoegd kunnen worden om zodoende vierwielaandrijving te realiseren. Een later ontwikkelingsstadium zegt Smart? Betekent dat dat we hier te maken hebben met een realistische conceptcar? Qua design sowieso wel. De auto deelt overduidelijk kenmerken met de forspeed en forvision die beiden aangeven hoe de Smart van de toekomst eruit komt te zien. Het zou dus zomaar kunnen dat bij een positieve ontvangst ook deze for-us het tot een productiemodel gaat halen.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

'Bestuurders overschatten assistentiesystemen, vooral Tesla Autopilot'

Bentley Continental GT Convertible: niets moet, alles kan

Kabinet halveert subsidie elektrische auto's en schroeft bijtelling op

Ontdek meer