Nieuws: Subaru Ascent – 7-zits Subaru Ascent zal snel Tribeca opvolgen

Subaru zal op de New York Auto Show officieel het doek trekken van deze Ascent, een fors bemeten SUV met plek voor zeven. En hoewel de kolos nog de achternaam 'concept' draagt, is 'ie zo goed als productierijp om het stokje van de Tribeca over te nemen.

Met 5 meter lengte, een breedte van net geen 2 meter en een hoogte van 1,84 meter is de Ascent de grootste Subaru ooit. Ter indicatie: zelfs de Kia Sorento is er een kleintje bij. Denk Mercedes GLS-klasse en je zit een stuk dichter in de buurt. Kortom, de Subaru Ascent is enorm (voor Europese begrippen). Dat moet ook, want de Japanners willen dat ook de passagiers op de achterste, derde zitrij voldoende ruimte genieten.

Nieuwe designtaal Mocht je een déjà vu hebben bij het zien van Ascent Concept, dan bedriegen je ogen je niet. Op de Los Angeles Auto Show in november showde Subaru de SUV eigenlijk al voor 't eerst. Toen luidde de naam ervan nog Viziv-7 en bevond 'ie zich nog in een nadrukkelijk conceptstadium. De Ascent en versie 2.0 daarentegen is zo goed al klaar voor productie en zal de eerste Subaru zijn met de nieuwe designtaal van het merk, genaamd Dynamic x Solid.

Grijze import? Mocht je, net als wij, de Ascent een behoorlijke vooruitgang vinden ten opzichte van de al in 2010 van de Nederlandse markt verdwenen Tribeca, dan hebben we alsnog slecht nieuws. De familie-Subaru zal gebouwd worden in de VS en dat land (helaas) officieel niet verlaten.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Hyundai i10 N Line is een lekker stadsgebakje

Autonieuws

Steekt de Byton M-Byte straks Tesla naar de kroon?

Autonieuws

De prijs/actieradius-verhouding van de Honda e is niet best

Autonieuws
Ontdek meer