Nieuws: Subaru Cosworth Impreza – Cosworth helpt Subaru

Achter de schermen werken Subaru en Cosworth aan een radicale Impreza STI. Luisterend naar de naam SC400 zal deze iedereen wakker schudden die denkt dat Subaru niets meer te zoeken heeft op dit terrein.

Kort nadat de Ford Focus RS500 verspreidt Subaru een aantal teasers van hun binnenkort te verwachten kanonskogel. Het lijkt dat ze hiermee willen zeggen dat als je zojuist je spaarvarken kapot hebt geslagen nog even moet wachten met het hollen naar de Ford-dealer, want hun Impreza STI SC400 is bruter, sneller en exclusiever.

3,7 seconden De Subaru Impreza STI SC400 zal zelfs de al allesbehalve kinderachtige Impreza STI doen verbleken. Cosworth heeft nog eens 100 pk meer uit het 2.5 liter boxerblok weten te halen en dat maakt een totaal van maar liefst 400 pk. Naar 100 km/h knallen is zodoende in een luttele tijd van 3,7 seconden voorbij. De reguliere STi doet dit trucje in 5,2 seconden en Ford is al trots de 5,6 seconden van de Focus RS500. Remmen van AP Racing garanderen een applauswaardige vertraging en daarnaast zijn ophanging, uitlaatsysteem en body aangepast om iedere uitdager in het land der (extreme) hot hatches het zweet tussen de uitlaat te bezorgen.

Zeldzaam We kunnen niet wachten tot de onthulling van de SC400. Ermee rijden zal hoogstwaarschijnlijk niet mogelijk zijn, want er worden slechts 75 exemplaren gebouwd die ongetwijfeld voor de marktlancering in juni allemaal al vergeven zullen zijn.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Zie jij jezelf al rijden met de Volkswagen T-Roc Cabriolet?

Autonieuws

Keyless go - en weg is je nieuwe auto!

Autonieuws

Overweeg je een elektrische auto? Denk ook hieraan!

Autonieuws
Ontdek meer