Nieuws: Subaru Trezia – Subaru aapt Toyota na met Trezia

Opzoek naar een compacte Japanse MPV en een voorliefde voor Toyota en Subaru. Goed nieuws, de keus valt altijd positief uit. Subaru presenteert namelijk de Trezia, hun eigen variant op de Toyota Verso-S.

Toyota had met de eer om als eerst de vrucht van hun samenwerkingsverband met Subaru te introduceren. Niet lang na deze Verso-S stelt Subaru nu de Trezia voor. Technische zijn beide B-segment MPV's grotendeels identiek, optisch zijn er enkele verschillen. Het front van de Trezia bijvoorbeeld is naar Subaru's smaak aangepast. Motorisch wijkt de MPV zelfs af van overige modellen van Subaru; boxermotoren schitteren namelijk door afwezigheid. In plaats daarvan worden conventionele benzinemotoren gemonteerd. De een 1.3 liter groot, de ander 1.5 liter.

Voorrang voor Japan Qua uitrustingsniveaus zijn er vier keuzemogelijkheden: i, L, S en Type Euro. Die laatste wordt af-fabriek onder meer voorzien van zaken als lederen bekleding rondom het stuurwiel en de pookknop, een iets sportiever afgestemd onderstel en lichtmetalen wielen. Standaard is ieder model uitgerust met een CVT-automaat, de een-punt-vijf bezit tevens nog een 7-traps sequentiële schakeling te bedienen met flippers aan het stuur. Subaru laat weten dat de Trezia geen bestaande modellen gaat vervangen maar zich richt 'op een voor Subaru nieuwe, steeds omvangrijkere doelgroep van jonge gezinnen tot actieve ouderen.' De verkoop start in Japan waar Subaru per jaar 12.000 Trezia per jaar verwacht te verkopen. In een later stadium volgt de oversteek naar Europa. Wanneer zegt het niet.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Pardon? Hoeveel vermogen heeft de Lotus Evija?

Dit kost de nieuwe BMW 1 Serie

Update: de Kever/Beetle-teller stopt na vele miljoenen!

Ontdek meer