Nieuws: Vision Mercedes-Maybach 6 – Elektrische beauty queen Vision Mercedes-Maybach 6 is officieel

Dit weekend staat het weer te gebeuren: het Concours d'Elegenace in Pebble Beach, Californië, hét autofeestje voor bobo's. Traditie is de jaarlijkse schoonheidswedstrijd (waarbij het wél om de auto draait). Win je die, dan hoor je er pas echt bij. En Mercedes-Benz doet een poging met de Vision 6.

De Olympische gedachte 'meedoen is belangrijker dan winnen' is (ook) allang niet meer aan de orde tijdens het Concours d'Elegance. Zowat iedereen die er zijn rijdende trots naar voren schuift komt om te winnen. Dat en dat alleen. Zo ook Mercedes-Benz stilletjes, dat met de Vision 6 tegelijk een ode komt brengen aan de aerodynamische, vooroorlogse auto's.

Vleugeldeuren Prijs of geen prijs, wat maakt het uit? De 5,7 meter lange en slechts 1,33 meter hoge sloep steelt ook zonder vele autoharten. Wat een prachtige bolide, die waarschijnlijk nooit zo in productie zal gaan. Niet omdat het niet kan, maar omdat een dergelijke, extreem kostbaar project voor Mercedes allesbehalve prioriteit heeft. De Duitsers hebben immers geen zin in nog debacle met Maybach. De Vision 6 is dus met name bedoeld als spektakelstuk om Maybach weer op de kaart te zetten. En dat lukt aardig, niet in de laatste plaats vanwege de Gullwing-achtige vleugeldeuren.

750 elektrische pk's Ook heel spectaculair is het high-tech interieur waarbij de bedieningsorganen op futuristische wijze rondom de inzittenden worden geprojecteerd. Fysieke knoppen zijn er nauwelijks. En zo heeft Mercedes op meerdere fronten niet enkel naar het verleden teruggeblikt. Ook onder de kap gaat het er hypermodern aan toe.Vier elektromotoren zorgen daar voor de aandrijving, gezamenlijk liefst 750 pk sterk. Dat de acceleratie naar 100 km/h slechts 4 seconden duurt is dan ook zo gek niet, terwijl de topsnelheid op 250 km/h ligt. Maar minstens zo indrukwekkend is de theoretische actieradius. Die bedraagt namelijk een praktische 500 kilometer. Ook handig: zijn de accu's leeg, dan volstaat slechts 5 minuten aan de stekker om weer 100 kilometer te kunnen rijden.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Top 10: De unieke Special Projects van Ferrari

Hoe verhoudt de Mini Electric zich tot de concurrentie?

Bentley EXP 100 GT bekroont eeuwfeest

Ontdek meer