Nieuws: Volkswagen Beetle – Vanafprijs VW Beetle opvallend scherp

Voor een liefhebbersauto zou je verwachten dat de nieuwe Beetle duurder in aanschaf is dan de Golf, maar niets is minder waar. Volkswagen zet de auto scherp in de markt door de vanafprijs op € 19.990,- te zetten. Vanaf 17 november is hij te koop.

De basisprijs van de nieuwe Volkswagen Beetle is van toepassing op de 1.2 TSI met 105 pk. Ter vergelijk: de 3-deurs Golf met diezelfde motor heeft een vanafprijs van € 20.690,-. Andere motoriseringen waarmee de Beetle verkrijgbaar is zijn de 1.4 TSI met 160 pk, de 210 pk sterke tweeliter turbobenzinemotor en de 1.6 TDI. De diesel, 105 pk sterk, valt net als het basismodel in de bijtellingklasse van 20%. Een handgeschakelde 6-bak is standaard, de automatische DSG optioneel.

Uitrusting Je kunt kiezen uit drie uitrustingniveaus: Beetle, Design en Sport. De standaarduitrusting omvat zoal elektrische raam- en spiegelbediening, elektrisch verwarmbare spiegels waarvan de kappen in de kleur van de carrosserie zijn gespoten en ESP. Airco (halfautomatisch) is pas aanwezig op de duurdere uitvoeringen, net als lichtmetalen wielen (vanaf 16 inch), mistlampen met bochtverlichting, cruise control en enkele karakteristieke Beetle-designelementen. Wil je echt de blits maken dan is de Beetle Sport dé uitvoering. Die is namelijk nog eens uitgerust met onder andere 17 inch wielen, een sportonderstel, sportstoelen en een achterspoiler.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Top 10: De unieke Special Projects van Ferrari

Hoe verhoudt de Mini Electric zich tot de concurrentie?

Bentley EXP 100 GT bekroont eeuwfeest

Ontdek meer