Nieuws: Volkswagen Golf – Dit kost de vernieuwde Volkswagen Golf.

Hoe de vernieuwde Golf eruitziet en wat hij te bieden heeft wisten we al. Ook hoe hij rijdt. Enkel op de prijzen is het nog wachten. Tot nu.

Voordat Volkswagen bij de prijzen aanbelandt wil het graag kwijt dat de Golf (over de gehele linie) goedkoper is geworden, terwijl de standaarduitrusting is uitgebreid. Helaas geldt dat eerste niet voor de instapper – de 1.0 TSI-driecilinder met 85 pk – want die er namelijk voortaan vanaf € 21.990,- en dat is ietsje duurder dan voorheen. Het prijsverschil met het pre-faceliftmodel scheelt evenwel nog geen 150 euro.

Wachten op 1.5 TSI Nog niet klaar om met slechts drie cilinders op pad te gaan? Geen nood. Volkswagen heeft een variatie aan krachtbronnen voor de Golf. De 1.5 liter TSI is daarvan zonder enige twijfel de interessantstee, want gloednieuw. Het blok vervangt de 1.4 TSI en is voorzien van cilinderuitschakeling (tussen 1.400 en 3.500 tpm en wanneer de motorbelasting niet meer dan 85 Nm vereist). De verkrijgbare vermogens luiden 130 of 150 pk. En is alleen wel een dingetje: de 1.5 TSI is nog niet beschikbaar tijdens de marktlancering eind maart. Prijzen moeten ook nog volgen.

Andere prijzen Wel van meet af aan te leveren en reeds geprijsd is de basisdiesel. Deze 90 pk sterke 1.6 TDI is er vanaf € 26.290,-. De 1.4 TGI CNG die zowel benzine als aardgas lust staat in de boeken voor € 28.850,- en de ooit – vanwege de aantrekkelijke bijtelling – ongekend populaire GTE-hybride wisselt voortaan van eigenaar tegen € 40.590,-. Ook de verbeterde e-Golf heeft al een prijs: € 38.970,-. Tot slot de meest sportieve Golf-modellen: de GTI, GTD en R. Daarvan raak je respectievelijk 38.750,- en € 40.490,- en € 54.150,- armer. Maar wat een lol.

Standaarduitrusting Zoals aangegeven is elke nieuwe Golf completer uitgerust. De standaarduitrusting bestaat voortaan zoal uit LED-achterlichten, Bluetooth-telefoonvoorbereiding, USB-aansluiting, vermoeidheidsherkenning, LED-dagrijverlichting, Radio Composition Color met 16,5 cm display en een boordcomputer plus.

Overigens bedraagt de meerprijs voor de Variant-stationuitvoering telkens € 1.100,-.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Zie jij jezelf al rijden met de Volkswagen T-Roc Cabriolet?

Autonieuws

Keyless go - en weg is je nieuwe auto!

Autonieuws

Overweeg je een elektrische auto? Denk ook hieraan!

Autonieuws
Ontdek meer