Nieuws: Volkswagen Park Assist Vision – Volautomatische inparkeerhulp

Met de Park Assist Vision presenteert Volkswagen een volautomatische inparkeerhulp. Het systeem werkt met een druk op de knop en kan de auto geheel zelfstandig inparkeren. Een aantal camera´s werken samen met de parkeersensoren om het geheel vlekkeloos te laten verlopen.

Na de komst van de parkeersensoren en de parkeercamera´s presenteerde Volkswagen vorig jaar de Park Assist. Het systeem is leverbaar op de Touran, Tiguan en Passat en maakt het mogelijk om te assisteren bij fileparkeren. De bestuurder moet echter wel zelf gas geven en remmen. Een verdere ontwikkeling op dit systeem is de Park Assist Vision, waarbij het inparkeren volledig automatisch verloopt. Het systeem is door Volkswagen ontwikkeld omdat het veelal lastig uitstappen is op de krappe parkeerplaatsen in garages en in grote steden. Doordat je voor die tijd al uit kunt stappen voorkom je deukjes in je eigen portier, maar ook in die van de auto naast je.

Verbazingwekkend

De demonstratie van Volkswagen op de beurs in Hannover zorgt in eerste instantie voor verbazing. De inzittende van de Volkswagen Passat zet zijn auto bij het parkeervak en stapt uit. Vervolgens druk hij op een knopje op de afstandsbediening en de auto begint achteruit in te parkeren. Wanneer de Passat in de juiste positie staat wordt de motor uitgeschakeld en worden de deuren vergrendeld.

Camera´s, computer en parkeersensoren

Park Assist Vision laat zien dat inparkeren volledig automatisch kan verlopen. Het enige dat de bestuurder hoeft te doen is een beschikbare parkeerplaats te accepteren op het scherm van het navigatiesysteem en vervolgens de automaat in de ´P´ te schakelen. Vervolgens stap je uit (je kunt ook blijven zitten) en houden twee camera´s in de spiegels de omgeving in de gaten. Deze sturen de informatie door naar een 2 GHz-computer die de beelden analyseert en signalen doorgeeft aan de besturing. Verder zien we nog twee camera´s aan de voorzijde en zorgen ook de parkeersensoren voor voldoende informatie om een aanrijding te voorkomen. Mocht er onverhoopt toch iets niet helemaal goed gaan dan kan de bestuurder de handeling ten allen tijde stop zetten.

Testfase

Momenteel bevindt Park Assist Vision zich nog in de testfase, maar Volkswagen overweegt om het over niet al te lange tijd in productie te gaan nemen.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Hyundai i10 N Line is een lekker stadsgebakje

Autonieuws

Steekt de Byton M-Byte straks Tesla naar de kroon?

Autonieuws

De prijs/actieradius-verhouding van de Honda e is niet best

Autonieuws
Ontdek meer