Nieuws: Volkswagen Polo R WRC Street – Volkswagen Polo R WRC Street geprijsd

Met zo’n lange naam dwing je automatisch een hoog prijskaartje af moet Volkswagen gedacht hebben. Toeval of niet, de Polo R WRC is niet alleen de snelste Polo, het is ook de duurste Polo ooit.

Volkswagen bouwt slechts 2.500 exemplaren van de 220 pk sterke Polo R WRC Street, een directe nazaat van de Polo WRC waarmee Volkswagen deelneemt in het wereldkampioenschap rally. En dat exclusiviteit zijn prijs heeft, bewijst deze snelste Polo ooit maar weer eens. Het (weinig) Hollandse prijskaartje bedraagt namelijk maar liefst € 40.990,-. Enige troost aan deze pittige prijs is dat je wel meteen klaar bent en niet nog eens in de buidel hoeft te tasten voor aanvullende opties; Volkswagen heeft die vooraf al voor je bepaald en standaard op de Polo R WRC Street geschroefd.

Mogelijk 2 extra Vormt de vraagprijs geen belemmering om er een te willen kopen, haast je dan naar de Volkswagen-dealer. De fabriek heeft ons land namelijk slechts 8 stuks toegeschoven en aangezien dealers de auto op bestelling hebben gekocht is de kans groot dat deze allemaal al een nieuwe eigenaar hebben gevonden. Een belletje naar de Volkswagen-importeur om te vragen waar het leeuwendeel van de Streets naartoe is gegaan levert een antwoord op met daarin Groot-Brittannië en Frankrijk en natuurlijk het thuisland Duitsland. 'Maar als er vraag genoeg is kunnen we mogelijk 2 Polo R Streets extra bemachtigen', aldus een woordvoerder van het merk.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Audi Q7 Plug-in Hybrides geprijsd

Autonieuws

Jaguar I-Pace actieradius groter met deze gratis software-update

Autonieuws

3,2 miljard euro voor Europees batterijproject

Autonieuws
Ontdek meer