Nieuws: Volkswagen Tristar – Volkswagen Tristar: Transporter voor het ruigere werk

Voor het echte werk heeft Mercedes al jarenlang de Unimog. Volkswagen lijkt met deze Tristar een poging te doen die monopoliepositie een beetje omver te werpen. Of zou er wat anders achter de Tristart schuilen?

Natuurlijk is de Tristar gebaseerd op de Transporter - dat ziet iedereen. Net zoals duidelijk is dat de zaag erin ging om een open laadruimte achteraan te creëren. Met tal van originele stijldetails nog wel - kijk maar naar de gekartelde rand van de laadruimte. Maar het design lijkt meer te willen zeggen. Kijk maar eens goed hoeveel anders deze Tristar is ten opzichte van de normale T5. Wil Volkswagen hiermee alvast een voorproefje geven van de op stapel staande T6?

Luxueus interieur Terug naar dit concept waarbij we de contrasten bijna niet groter konden zien. Dat je de achterste helft kan gebruiken voor het zware werk, betekent namelijk niet dat je je binnenin wat comfort moet ontzeggen. Zo is er een 20-inch tablet, een koffiemachine, grote koelbox en draaibare stoelen. Je zou er een heuse conference call kunnen houden!

Over elk terrein Een sprinttijd van 10 seconden - voor een bestelwagen is dat behoorlijk pittig. En als hij bij 185km/h nog in je binnenspiegel blijft hangen, ben je ook onder de indruk. Dat kan de Tristar, met dank aan een 2.0 liter TDI met 204 pk en 450 Nm die gekoppeld is aan een zeventrapsautomaat. Maar de Tristar gaat ook door waar je normale Transporter het voor bekeken houdt. Met vierwielaandrijving, een sperdifferentieel en een 3 cm verhoogde bodemvrijheid. Een echte avonturier.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Lexus LC Classic Limited Edition laat ons groen zien van jaloezie

Autonieuws

Mooi weer, dus de Aston Martin Valhalla mag buitenspelen

Autonieuws

Bekende voetballers en hun auto’s

Autonieuws
Ontdek meer