Nieuws: Volkswagen zoekt personeel – Volkswagen zoekt personeel. Veel personeel.

De komende 5 jaar wil Volkswagen maar liefst 50.000 extra medewerkers aan gaan nemen. De fabrikant breidt haar personeelsbestand daarmee fors uit. Klim nu echter niet meteen in de pen, want de banen zijn niet allemaal om de hoek.

Volkswagen verwacht dat het tegen het einde van 2018 wereldwijd zo'n 600.000 mensen in dienst heeft om de grootste autoproducent ter wereld te kunnen zijn. Momenteel werkt er ongeveer 550.000 man voor de Duitse autogigant en dus is het nog op zoek naar een extra van 50.000 personeelsleden.

Gegarandeerde wervingsvragen Interesse? Besef dan dat je tijdens het sollicitatiegesprek gevraagd zal worden of je bereid bent te verhuizen en eveneens akkoord gaat met een veel lagerder salaris dan dat van de gemiddelde Europeaan. Volkswagen is namelijk hoofdzakelijk op zoek naar personeel voor haar fabrieken in China omdat daar steeds meer Volkswagens van de band zullen rollen om aan de behoefte aldaar te kunnen voldoen. Maar ook wordt niet uitgesloten dat er steeds meer Europese Volkswagen buiten Europa zullen worden geproduceerd, simpelweg omdat de lonen daar lager liggen. Eén lichtpuntje: het algemene prijsniveau is eveneens aanzienlijk lager in het gigantische Aziatische land.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Nieuwe instapper Dacia Duster verliest 15 pk

Autonieuws

Zie jij jezelf al rijden met de Volkswagen T-Roc Cabriolet?

Autonieuws

Keyless go - en weg is je nieuwe auto!

Autonieuws
Ontdek meer