Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Waarom de elektrische DS 3 Crossback opeens 21 kilometer verder komt

Met de elektrische DS 3 Crossback E-Tense kom je - als je heel erg je best doet - zo'n 320 kilometer ver. Met een aantal simpele aanpassingen hebben de DS-ingenieurs die actieradius nu met 21 kilometer weten te verhogen. Wat hebben ze gedaan?

Voor het nieuwe modeljaar staan alle DS 3 Crossback-modellen - dus ook de elektrische E-Tense - op banden met een lagere rolweerstand. Dat verbetert het verbruik en zorgt bij de benzineversies voor een lagere CO2-uitstoot. Bij de DS 3 Crossback E-Tense zijn echter nog meer aanpassingen doorgevoerd.

DS 3 Crossback E-Tense met efficiëntere warmtepomp

DS Automobiles past nu een efficiëntere warmtepomp toe en zegt - huh?! - aan de verhoudingen van de transmissie te hebben gesleuteld. Wat het merk daarmee bedoelt, ontgaat ons enigszins, want de DS 3 Crossback E-Tense heeft geen versnellingsbak. Zoals vrijwel alle elektrische auto's er geen hebben ...

Maximaal 341 kilometer ver voor dezelfde prijs

Hoe dan ook, de aanpassingen hebben tot een verbetering van de actieradius geleidt. Voorheen kwam de DS 3 Crossback E-Tense zo'n 320 kilometer ver op een volle batterij, nu is dat maximaal 341 kilometer. De prijs van de stekker-suv blijft gelijk: je bent het elektro-mannetje voor 37.490 euro.

ds-3-crossback-e-tense-2021-35-3

ds-3-crossback-e-tense-2021-35-2

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Een plug-in hybride saai? Durf dat tegen de Mercedes-AMG GT 63 S E Performance te zeggen

Autonieuws

Lotus komt met elektrische suv! Zoals Colin Chapman al zei: 'Simplify, then add weight'

Autonieuws

Betekenis Skoda-logo - Zie je er een vleugel en een pijl in? Dan heb je het helemaal mis

Autonieuws
Ontdek meer