Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.
bmw-z2-l.jpg

BMW Z2

BMW X-serie (alle) : een overzicht

Bekijk hier een compleet overzicht van de BMW X-serie (alle), inclusief details van de belangrijkste kenmerken, motorisering, uitrusting en andere nuttige informatie over het model. Lees verder

Nieuw vanaf:€ 16.500,-*
Occasions vanaf:€ 209,-*
*Laagste prijs op AutoScout24 in de afgelopen maand

De BMW Z2 neemt de rol van instapmodel onder de roadsters op zich

Interesse in een BMW Z2

Onze expertise over jouw zoekopdracht

Met de tot eind jaren ‘50 gebouwde BMW 507 had de Beierse autofabrikant BMW een designklassieker in de collectie die slechts korte tijd in een kleine oplage gebouwd werd. Daarna waren er lange tijd geen roadsters meer verkrijgbaar die het wit/blauwe logo droegen. Pas in 1989 kwam BMW weer met een nieuwe roadster, de BMW Z1. Deze werd tot 1991 geproduceerd, waarna in 1996 de van de BMW 3-serie afgeleidde BMW Z3 op de markt kwam. Deze werd op zijn beurt zes jaar later weer vervangen door de grotere BMW Z4. Optisch verwant aan de BMW Z4, maar technisch gezien gebaseerd op de BMW 1-serie uit de generatie vanaf 2011, ontwikkelde BMW aansluitend ook nog de kleine roadster BMW Z2. Terwijl de grote tweezitters uit de Z4-serie tot wel 1,6 ton zwaar en 4,24 meter lang waren, werd de BMW Z2 duidelijk lichter en compacter ontworpen. Met een lengte van minder dan vier meter en een gewicht van slechts zo’n één ton, liet de BMW Z2 aan de buitenwereld zien dat hij de rol van instapmodel onder de roadster van BMW op zich zou nemen.

De BMW Z2 houdt vast aan het traditionele stoffen dak van klassieke roadsters

Anders dan bij de nieuwere BMW Z4 generaties vanaf 2009, die de hardtop trend volgden, koos de fabrikant ervoor om de BMW Z2 uit te rusten met een klassiek stoffen dak dat handmatig terug te klappen of automatisch te openen was. Dat men vasthield aan een stoffen dak hing samen met het constructie-idee van de BMW Z2 dat georiënteerd was aan de puristische traditie van open tweezitters. Om het instapmodel onder de roadsters van BMW de bijpassende prestaties te geven, koos BMW ervoor om de BMW Z2 uit te rusten met de sportieve, zuinige motoren die ook voor de BMW Mini gebruikt werden.

De motoren van de roadster BMW Z2

De BMW Z2 wordt uitgerust met 1,6 en 1,8 liter motoren waarmee de BMW Z2 in de topversie een prestatievermogen van meer dan 200 pk heeft. Daarmee is het voor de BMW Z2 mogelijk om in zeven seconden van nul naar honderd te accelereren en kan hij zo’n 240 kilometer per uur halen. De BMW Z2 wordt uitgerust met features zoals een dubbele koppelingstransmissie voor sneller en brandstofbesparend schakelen, een actief chassis en actieve sturing. Voor de toekomst sluit BMW niet uit dat de BMW Z2 ook in een elektroversie of als hybridevariant met elektromotor zal verschijnen.