Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.
Van

De Van als bedrijfsauto en bekende merken van de Van

De Van is misschien wel een van de meest gebruikte auto’s in het bedrijfsleven. Ze zijn er in allerlei soorten en maten en worden voor diverse bedrijfsdoeleinden gebruikt. De Van is tevens een auto die ook nog eens heel gemakkelijk geleaset kan worden bij leasemaatschappijen. Bekende modellen van de Van zijn onder andere de Citroën Berlingo, Renault Kangoo en de Volkswagen Caddy. Voorbeelden van de middelgrote Van zijn onder andere Ford Transit, Mercedes-Benz Vito en de Renault Trafic. Voorbeelden van de grote Van zijn bijvoorbeeld Fiat Ducato en Iveco Daily. Wanneer een Van is aangeschaft zonder BPM, zijn zijruiten en meer dan twee zitplaatsen niet toegestaan.

De Van Renault Kangoo uit 2000 en zijn unieke eigenschappen

De Renault Kangoo is een uniek model van de Van. Het is een MPV en deze Van wordt gemaakt in Frankrijk. Deze Van is de opvolger van de Renault Express. Het eerste model van de Renault Kangoo dateert uit 1997. Hij is beschikbaar in 4x4-versies, waardoor er beter grip is op slechte wegen. De Renault Kangoo 1.4 RTE uit het jaar 2000 heeft een handgeschakelde transmissie en beschikt over vijf versnellingen. Deze Van heeft een motorinhoud van 1.390 cc. De topsnelheid bedraagt 153 kilometer per uur. De brandstof bestaat uit benzine en hij rijdt 13,33 kilometer per liter. Hij beschikt over vier cilinders en heeft een vermogen van 75 PK. Het ledig gewicht bedraagt 1.040 kilo en hij beschikt eveneens over vijf deuren.

Het typerende van de Van Mercedes-Benz Vito

Kenmerkend voor de Van Mercedes-Benz Vito zijn de schone en zuinige motoren, waardoor deze Van voor ondernemers erg aantrekkelijk is. De Mercedes-Benz Vito 115cdi uit 2008 is een schitterende Van. De transmissie van deze Van gaat automatisch en hij beschikt over vijf versnellingen. De motorinhoud bedraagt 2.148 cc. Deze Van rijdt op diesel en is tweedehands verkrijgbaar vanaf ongeveer € 15.000,00. De Mercedes-Benz Vito uit 2005 heeft eveneens een motorinhoud van 2.148 cc. Het gewicht van deze Van bedraagt 1.920 kilo. Tevens heeft hij een vermogen van 149 PK. Net als de Mercedes-Benz Vito uit 2008 beschikt hij over vijf versnellingen en gaat de transmissie automatisch. De topsnelheid bedraagt 174 kilometer per uur.