Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Land Rover Range Rover

De Range Rover, voorloper van de nog steeds aan populariteit toenemende SUV's ("Sports Utility Vehicles") onderstreept het luxesegment van de Britse autofabrikant Land Rover. In 1970 werd hij aan het publiek voorgesteld. Dankzij zijn robuuste constructie en zijn optimale aanpassing aan onherbergzaam terrein, won een Range Rover in 1997 de eerste rally Parijs-Dakar. Lees meer

Alternatieve modellen

Informatie over Land Rover Range Rover

De eerste Range Rover-modellen (vandaag als Range Rover Classic betiteld)) werden van 1970 tot 1996 vervaardigd, waarbij in de loop der tijd een aantal technische veranderingen werden aangebracht. Het daaropvolgende model, de Range Rover P 38, werd vervaardigd van 1994 tot 2002, maar had niet hetzelfde overtuigende succes als de Classic-serie. Net als zijn voorganger beschikte de P 38 over een stabiel hoofdframe en een LSE-luchtvering.

Aan de beide V8-mtoren (4,0 en,6 liter cilinderinhoud) werd voor de eerste maal een dieselmotor (2,5 liter cilinderinhoud) toegevoegd. Kritiekpunten aan deze serie waren echter het atypische uiterlijk en de veelvuldig bekritiseerde reparatiegevoeligheid. De nieuwe Range Rover, sinds 2002 op de markt, deze keer niet in de normale variant, maar ook in de uitvoeringsvarianten Vogue of Supercharged verkrijgbaar. Deze worden aangedreven door een 4,2 liter V8-compressor met 396 pk of een 4,4 liter V8-zuigmotor met 306 pk of een 3,0 liter turbodiesel met 177 pk.

Beoordelingen voor Land Rover Range Rover

14 Beoordelingen

4,7