Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.
land-rover-range-rover-front

Land Rover Range Rover

1 / 3
land-rover-range-rover-front
land-rover-range-rover-side
land-rover-range-rover-back

Sterke punten

 • Extreem hoog comfort
 • Nog steeds sterk off-road
 • Krachtige motoren

Zwakke punten

 • Hoge aankoopprijs
 • Hoge gebruikskosten
 • Sommige voorzieningen zijn een beetje te geautomatiseerd (de achterbank is bijvoorbeeld alleen elektrisch verstelbaar)

Land Rover Range Rover : een overzicht

Bekijk hier een compleet overzicht van de Land Rover Range Rover, inclusief details van de belangrijkste kenmerken, motorisering, uitrusting en andere nuttige informatie over het model. Lees verder

Nieuw vanaf:
Occasions vanaf:
Financial Lease vanaf:
*Laagste prijs op AutoScout24 in de afgelopen maand

Land Rover Range Rover: Onvermurwbaar pronken met luxe

De vierde generatie Land Rover Range Rover is al sinds 2012 verkrijgbaar. Het was hoog tijd voor een nieuwe generatie. In het voorjaar van 2022 wordt daarom de vijfde Land Rover Range Rover gelanceerd. Ook deze vertrouwt op de traditionele waarden: omvang, comfort, luxe en vermogen. Bovendien staat de Range Rover - in tegenstelling tot de meeste gelijkwaardige modellen - nog steeds zijn mannetje als terreinauto. Ook al zal hij zich slechts sporadisch op het terrein begeven. Maar het is natuurlijk altijd mogelijk! Lees meer

Interesse in een Land Rover Range Rover

Land Rover Range Rover occasions
Land Rover Range Rover nieuwe auto's
Land Rover Range Rover dealeraanbiedingen

Alle artikelen

Alternatieve modellen

Goede redenen

 • Bevindt zich in zijn eigen klasse
 • Voor het eerst beschikbaar met 7 zitplaatsen (in de lange versie)
 • Ondanks alle luxe is hij nog steeds geschikt voor off-roadgebruik
 • Vanaf 2024 ook puur elektrisch verkrijgbaar

Belangrijke gegevens

Motorisatie

De beschikbare motoren voor de nieuwste Land Rover Range Rover leveren enorm krachtige rijprestaties. Hoewel steeds meer fabrikanten afstappen van diesel, biedt de Land Rover Range Rover nog steeds een ruime keuze aan dieselvarianten. Het gaat hier onder meer om een 6-cilindermotor met 3,0 liter cilinderinhoud die 249, 300 of 440 pk levert. Met het koppel tot 700 Nm gaat de wagen flink vooruit. In een vergelijkbare configuratie vinden we ook een turbobenzinemotor met 400 pk. Deze benzinemotor wordt ook gebruikt in de twee plug-in hybride varianten. Hier leveren de benzine- en elektromotor 440 of 510 pk. Het wordt echter bijzonder bont met de V8 benzinemotor en zijn 530 pk en 750 Nm koppel. Om deze motor tot stand te brengen blies Land Rover een voormalige samenwerking met BMW nieuw leven in. Deze V8 is dus afkomstig van BMW.

In alle varianten wordt dit geconcentreerde vermogen via een achttrapsautomaat van ZF overgebracht naar alle vier de wielen. Op die manier kan de wagen best pittig rijden. De krachtigste variant van de Land Rover Range Rover accelereert van 0 naar 100 km/u in 4,6 seconden - en dat met een gewicht van meer dan 2,5 ton. Wat het brandstofverbruik betreft, beloven niet alleen de twee hybride modellen een relatief laag verbruik. Gezien zijn omvang zullen maar weinig bestuurders van de Range Rover echter zuinig kunnen rijden.

Afmetingen

In vergelijking met zijn voorganger is de vijfde Land Rover Range Rover in alle opzichten groter geworden. Dit geldt ook voor de wielbasis. Die 7,5 cm groter geworden is, wat kostbare ruimte oplevert in het interieur. Vooral de beenruimte achterin is een zeer aangenaam extraatje. Het wordt nog beter als u voor de variant met de langere wielbasis kiest. Hier zijn voor het eerst ook tot 7 zitplaatsen beschikbaar.

Bij de meest relevante cijfers vermelden we (als er een verschil is) eerst de waarden voor de standaardvariant van de Land Rover Range Rover en vervolgens de waarden voor de versie met lange wielbasis.

Technische gegevens Land Rover Range Rover
Bouwperiode Sinds 2022
Lengte, breedte, hoogte 5,05 / 5,25 m x 2,2 m x 1,87 m
Wielbasis 3,00 / 3,20 m
Inhoud kofferruimte 212 (achter de 3e rij zitplaatsen) - 1841 l
Leeggewicht 2504 tot 2810 kg
Toelaatbaar totaal gewicht 3350 tot 3450 kg
Cilinderinhoud 2996 & 4395 (V8) cm³
Koppel Tot 750 Nm bij 1800 tot 4600 tpm
Topsnelheid 250 km/u
Acceleratie van 0 tot 100 km/u Vanaf 4,6 s
Tankinhoud 80 l (diesel) & 90 l (benzine)
Verbruik Vanaf 8,2 l/100 km (NEDC)
CO₂-emissies Vanaf 215 g/km

Varianten

De eerste cruciale beslissing vinden we reeds bij de keuze van de wielbasis. Men kan kiezen tussen de Range Rover met normale wielbasis (SWB) of lange wielbasis (LWB). De versie met lange wielbasis is 20 cm langer en biedt voor het eerst in de geschiedenis van Range Rover de mogelijkheid om zeven zitplaatsen te gebruiken. Als u eenmaal de wielbasis hebt gekozen, hebt u nog de keuze tussen de basisuitvoering SE en de hogere varianten die daarop volgen, namelijk HSE, Autobiography, First Edition en SV. De diverse varianten voegen nog meer voorzieningen en comfort toe aan de al zeer goed uitgeruste basisvariant. Wie de wagen graag een paar centimeter kleiner heeft en liever een SUV wil dan een luxe terreinwagen, zou ook de eveneens vernieuwde Land Rover Range Rover Sport kunnen overwegen.

Prijs

Gezien de omvang, het vermogen en vooral de luxe is de prijs natuurlijk behoorlijk hoog. De iets kleinere Land Rover Range Rover Sport is verkrijgbaar vanaf 103.163 euro. Wie de grote broer en dus de echte Range Rover nieuw wil kopen, moet minimaal 141.566 euro neertellen. De bijna eindeloze varianten met optionele extra's zijn echter nog duurder. Voor een speciale lakbeurt rekent men vaak een bedrag van vijf cijfers. De duurste standaardvariant van de Range Rover SV met V8 benzinemotor kost maar liefst 266.828 euro.

Ook op de markt voor tweedehands wagens is dit model nog steeds relatief duur. Zelfs tweedehands modellen van de voorlaatste generatie die tussen 2017 en 2022 in Nederland als nieuwe auto werden verkocht, kosten vaak nog steeds ongeveer 100.000 euro.

Design

Exterieur

De twee wielbasisvarianten verschillen alleen in hun lengte. Beide zijn uiterst moderne luxewagens. De overhang aan de voorzijde is vrij kort, terwijl de achterzijde langer is en mooi aansluit bij de taps toelopende achterzijde. De buitenkant werd op talloze punten afgevlakt. Ja, zelfs de deurklinken moesten verdwijnen. Ze komen alleen elektrisch tevoorschijn wanneer u ze nodig hebt. De ontwerpers van Land Rover slaan hier op veel plaatsen hun eigen weg in, en toch hoeven ze aan niemand iets te bewijzen. Ook het radiatorrooster blijft daardoor erg eenvoudig.

Interieur

Bij de inrichting van het interieur moet men eerst de vraag stellen hoeveel personen er moeten kunnen plaatsnemen. Wie kiest voor de variant tot 7 zitplaatsen krijgt reeds veel luxe en comfort. Zelfs puur akoestisch is men - dankzij allerlei geluidsisolerende ingrepen - bijna volledig afgesloten van de buitenwereld. Als dat nog niet genoeg is, beschikt uw hoofdsteun tevens over een speciaal geluidssysteem met ruisonderdrukking. Over stil gesproken: bij vrijwel elke handeling in en rond de wagen hoort men slechts een zacht zoemend geluid. De talloze kleine en grote processen worden immers elektrisch aangedreven. Van de handgrepen tot de (nogal traag) elektrisch verstelbare achterbank en allerlei voorzieningen zoals verstelbare voetsteunen. Alles verloopt via kleine elektromotoren. Dat geldt ook voor de achterbank als u kiest voor een Range Rover met vier zitplaatsen. Omdat de stoelen zo verstelbaar zijn, waant men zich al snel in een business class stoel op een transatlantische vlucht. Het spreekt voor zich dat de cockpit is uitgerust met de nieuwste technologie op het gebied van virtuele cockpit en infotainmentsystemen.

land-rover-range-rover-interieur

land-rover-range-rover-seats land-rover-range-rover-trunk

Veiligheid

Hoewel dergelijke auto's vaak streng bekritiseerd worden voor de veiligheid van andere weggebruikers, heeft de Range Rover enorm hoge veiligheidsnormen. Een armada aan assistentie- en veiligheidssystemen zorgt ervoor dat de Land Rover Range Rover erg veilig is. Daarbij wordt rekening gehouden met elke denkbare situatie. Zo bieden de bestuurbare achteras, de vierwielaandrijving of zelfs een speciaal ontworpen inlaat voor het oliereservoir een uiterst veilig rijgedrag en levert de wagen ook nog steeds verbazend sterke off-roadprestaties. Deze inlaat zorgt steeds voor de juiste oliedruk, zelfs bij een hellingshoek tot 45 procent. Daarnaast zijn er talloze functies en systemen ingebouwd om de Range Rover zo veilig mogelijk te maken:

 • Adaptief chassis
 • Starthulp
 • Hill Start Assist en Hill Descent Control
 • Elektronisch gestuurde luchtvering
 • Elektronisch gestuurd, actief sperdifferentieel
 • 3D Surround camerasysteem
 • Verbeterde aandachtsassistent
 • Rijbaanassistent
 • Dodehoek-rijbaanassistent
 • Verkeersbordherkenning inclusief adaptieve snelheidsbegrenzer

Alternatieven

De Range Rover heeft binnen Land Rover geen rechtstreekse concurrentie. Daarvoor is de modelkeuze te eenduidig. Elk model, van de grote Range Rover tot de kleinere Defender, heeft hier zijn eigen specifieke doelstelling. Buiten het eigen assortiment wordt het echter iets interessanter. Hier vinden we een indrukwekkende verzameling van uiterst luxueuze wagens. Daartoe behoren onder meer kandidaten als de BMW X7, de Mercedes-Benz GLS, de Bentley Bentayga en de Rolls-Royce Cullinan. Dit zijn allemaal enorme auto's die veel luxe bieden. Toch is de Range Rover nog steeds van een andere orde. Het is immers de enige die zich - als u dat wenst - nog steeds perfect geschikt is voor off-roadgebruik.

FAQ

Is Range Rover hetzelfde als Land Rover?
De naamgeving stoelt op een historisch heen en weer getrek tussen verschillende bedrijven en eigenaren. Momenteel neemt men aan dat Land Rover het overkoepelende merk is en Range Rover het model. De volledige naam is dus: Land Rover Range Rover.
Welke Range Rover is de goedkoopste?
Zoals bij alle dure automodellen worden ze doorgaans goedkoper naarmate de kilometerstand oploopt. U kunt voor zo'n dure modellen echter nog steeds geen koopjes verwachten, hoewel sommige oudere modellen reeds verkrijgbaar zijn voor een iets kleiner budget.

Beoordelingen voor Land Rover Range Rover

14 Beoordelingen

4,7

Meer informatie

Modellen