Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Land Rover Discovery Sport

De Land Rover Discovery Sport is een compacte premium SUV, sinds 2014 geproduceerd door de Britse autofabrikant Land Rover. Het nieuwe Discovery submerk richtte zich op luxe vrijetijdsauto's en presenteerde in eerste instantie twee modellen: de compacte Discovery Sport en de grotere Discovery, die in Noord-Amerika als de LR4 werd verkocht. Lees meer

Alternatieve modellen

De Landrover Discovery Sport: perfecte compacte premium SUV

Eerste nieuwe model in Discovery-familie

Tijdens de 2014 New York International Auto Show kondigde Gerry McGovern aan dat de Land Rover Discovery Sport het eerste nieuwe model zou zijn in de uitgebreide Discovery familie. De Discovery Sport is gebaseerd op de Land Rover LR-MS-platform en is een sterk gewijzigde variant van het Ford EUCD-platform, speciaal aangepast voor offroad gebruik. De Land Rover Discovery Sport is een grote SUV met een 2.0 liter dieselmotor en actieve vierwielaandrijving, met opties voor de 7-zits versie of het goedkopere (en efficiëntere) 5-zits model. Alle versies van de Discovery Sport hebben een zeer comfortabel interieur dat klasse uitstraalt.

Derde generatie van de compacte SUV

De Land Rover Discovery Sport vertegenwoordigt de derde generatie van de compacte SUV, geproduceerd door Land Rover. De eerste generatie, de Freelander, werd in 1997 geïntroduceerd naar aanleiding van een onderzoek dat onthulde dat er vraag was naar een SUV die kleiner was dan de bestaande Discovery en de Range Rover modellen. De Freelander 2, verkocht als de LR2 in Noord-Amerika, werd in 2006 geïntroduceerd. De tweede generatie Freelander werd gebouwd op het Ford EUCD-platform, met een Ford Duratorq 4-cilinder dieselmotor en, in eerste instantie, de Volvo B6324S 6-cilinder benzinemotor. De 6-cilinder benzinemotor werd voor het modeljaar 2013 vervangen door een zuinigere Ford EcoBoost 4-cilinder 2.0 liter turbobenzinemotor. Aan het begin van 2014 werd bevestigd dat de vervanger van de Freelander 2 wereldwijd bekend zou worden gemaakt onder de naam Discovery Sport.

Motor en versnellingsbak

De 2.0 liter dieselmotor blijkt een zwakke schakel, maar niet op de verwachte manier. De prestaties die de motor levert zijn namelijk prima voor een auto van deze klasse. Vergeleken met bijvoorbeeld een BMW X3 2.0d stoot de Discovery Sport echter 31g/km CO2 meer uit en legt deze auto ongeveer 16 kilometer minder af op elke liter diesel. De 9-speed automatische versnellingsbak is zo glad, dat de meeste verschuivingen onopgemerkt blijven. De auto trekt een beetje aarzelend op vanuit stilstand. Ook voelt de Discovery Sport bij een lage snelheid ietwat onrustig aan, maar de auto ligt op de snelweg heel goed en gaat met gemak over verkeersdrempels.

Comfortabel en eenvoudig

De brede zitplaats van de bestuurder is zeer comfortabel, maar het is de moeite waard om de verstelbare lendesteun en elektrische stoelverstelling erbij te nemen als er vele kilometers moeten worden afgelegd. De ideale rijhouding in de Land Rover Discovery Sport is dan sneller te vinden. Het dashboard is goed te overzien, met goed gemarkeerde en logisch geplaatste switches. De besturing is eenvoudig, maar veel instellingen worden gecontroleerd via het grote kleuren touchscreen-systeem, dat soms een bewerkelijk proces kan zijn. De buitenspiegels van de Discovery Sport geven een breed uitzicht naar achteren, maar ze kunnen het zicht op bepaalde kruispunten belemmeren. Desondanks bieden de brede ramen en de voorruit minstens even goed zicht als van de meeste concurrenten. De Sport troeft hen ook af als het gaat om parkeersensoren, die zowel voor als achter geplaatst zijn. Een achteruitrijcamera is standaard voor de HSE en hogere modellen.

Extraatjes van de Discovery Sport

Alle Land Rover Discovery Sport modellen hebben een 8.0 inch kleuren touchscreen, dat snel reageert. Het eenvoudige Home-menu maakt het gemakkelijk om van de ene naar de andere functie te springen, zeker bij de belangrijkste functies. De graphics zijn helder en alle modellen beschikken over Bluetooth handsfree en audio streaming, een digitale radio, een USB-ingang die volledige controle geeft over een MP3-speler of iPhone en controles op het stuurwiel. Dankzij het InControl Plus Pack kunnen, met gebruikmaking van een gekoppelde smartphone met internet, verschillende apps en een wifi-hotspot worden toegevoegd. Er is geen achter entertainment pack, maar Land Rover heeft iPad-houders, die het mogelijk maken om een iPad te monteren op de achterkant van de voorste hoofdsteunen. De optionele achterste USB-ingangen zijn geschikt als oplaadpunt.

De Land Rover Discovery Sport is een magnifiek model, ongeacht of het gaat om een splinternieuwe of een tweedehands auto van dit Britse merk.

Beoordelingen voor Land Rover Discovery Sport

3 Beoordelingen

5,0