Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Peugeot 404

In de jaren zestig en zeventig was de 404 Peugeot immens populair, maar ook nu valt deze klassieker bij de liefhebbers goed in de smaak. Het is duidelijk dat, met het juiste onderhoud, deze krachtige auto een lange levensduur heeft. De 404 Peugeot is zo geliefd dat er een heuse vereniging voor bestaat. Lees meer

Alternatieve modellen

De tijdloze klassieker

De vereniging geeft aan dat deze klassieker alles in zich heeft om tot een 'cult car' uit te groeien.

Techniek

De 404 werd in eerste instantie alleen uitgevoerd met een benzinemotor. Een jaar later kwam er een model met motor met brandstofinjectie op de markt. Uiteindelijk kon er ook gekozen worden voor een dieselmotor. De 404 had vier versnellingen, een halfautomatische versnellingsbak of stuurversnellingen en had 55 tot 96 pk. Later kon er nog voor de drietraps ZF-automaat gekozen worden.

Een tweedehands Peugeot 404 kopen

In 1960 verscheen de eerste 404 op de markt. Doordat de auto al snel aan populariteit won, werden er verschillende modellen met verschillende motoren op de markt gebracht. In Frankrijk werd de laatste 404 in 1975 geproduceerd. De laatste exemplaren werden nog tot 1988 verkocht, maar deze werden niet in Frankrijk, maar in Nigeria geproduceerd. Het mag dan ook voor zich spreken dat auto's als deze niet meer gemaakt worden. Gelukkig is er voor de liefhebber nog eenvoudig een 404 als tweedehands auto te verkrijgen. Onder andere online is er een groot aanbod.

De variatiemodellen

De 404 van Peugeot is in verschillende uitvoeringen op de markt gebracht. Voor iedere smaak was er wel een geschikt model te verkrijgen. De modellen die ontwikkeld zijn, zijn de coupe, de cabrio, de sedan, de familiale, de break en zelfs een heuse pick-up versie. In de familiale konden maar liefst zeven personen vervoerd worden, ook voor die tijd een echte luxe.