Ga naar hoofdinhoud
Bericht

Na het inloggen kun je AutoScout24 nog beter gebruiken.

  • Synchroniseer favorieten
  • Zoekopdrachten opslaan
  • Adverteren
Focus: Verkoop
Focus: Verkoop

Auto verkopen aan een dealer - zo pak je dat aan

Weet je niet zo goed waar je je auto moet verkopen en aan wie? Zet je je auto op een advertentiesite of ga je naar de dealer? Misschien doe je beide. Hoe je bij een dealer de beste prijs voor je auto krijgt, lees je hier.

Je auto verkopen aan een dealer - welke kies je?

Bij een dealer kun je terecht als je je auto wilt verkopen of inruilen.Er zijn verschillende soorten dealers, zodat je kunt kiezen welk type dealer het meest geschikt is. Je wilt tenslotte de beste prijs krijgen. Het kan dan handig zijn om even stil te staan bij de verschillende opties die er zijn.

Onafhankelijke dealers of autohandelaren:

veel autohandelaren kopen je auto op en verkopen deze onder consignatie. Dat betekent dat ze de verkoop voor jou doen, waarbij de handelaar een percentage van de verkoopprijs houdt. Zo’n handelaar kan je helpen bij het bepalen van de juiste prijs, of je kunt met hem onderhandelen over de prijs en de commissie.

Grote autodealers:

kies je voor een grote dealer, dan is er minder onderhandelingsruimte. Het voordeel van een grote dealer is dat je vaak je auto kunt inruilen als je bij de dealer een andere auto koopt. Veel dealers kopen ook elke auto in, ongeacht de staat van onderhoud of kilometerstand.

Gespecialiseerde auto inkoop services:

de laatste jaren worden specialistische auto inkoopservices steeds populairder. Ze concurreren met de traditionele dealers en vaak kun je online je auto te koop aanbieden. Sommige services kopen je auto op. Je krijgt dan snel een bod, wat meestal lager ligt dan bij particuliere verkoop. Andere partijen bieden je auto te koop aan en vragen in ruil daarvoor een bepaald bedrag of een commissie.

Groothandel:

je kunt je auto ook aanbieden aan een groothandel. Deze verkoopt alleen aan andere autodealers of groothandel dealers en niet aan particulieren. Je auto moet vaak aan bepaalde voorwaarden voldoen, voordat de groothandel je auto overneemt.

Ga je je auto verkopen, bekijk dan vooraf welke dealer het meest geschikt is. Hou hierbij rekening met de prijs, of bied je auto bij meerdere dealers aan om zo de beste prijs te krijgen en beter te kunnen onderhandelen.

Bereid de verkoop van je auto goed voor

Voel je niet zo zelfverzekerd, omdat dealers meer ervaring hebben met het sluiten van deals? Laat dit niet je onderhandeling beïnvloeden en blijf je openstellen naar de dealer. Met een goede voorbereiding zit je zelfverzekerder aan tafel en weet je wat je kunt verwachten. De volgende stappen zijn belangrijk om je goed voor te bereiden op de onderhandelingen:

  • Heb realistische verwachtingen
  • Doe vooraf onderzoek
  • Wees slim met inruilen

Bied je je auto aan bij een een dealer, besef dan dat een dealer meerdere belangen heeft. Klanttevredenheid op de lange termijn wordt steeds belangrijker, maar winst maken is ook belangrijk voor een dealer. Verwacht niet dat een dealer je hetzelfde biedt als een particuliere koper. Het bod van een auto dealer zal voor hem economisch aantrekkelijk zijn, omdat hij de auto nog met winst wil doorverkopen.

Vooraf onderzoek doen geeft meer zelfvertrouwen. Zorg dat je de dagwaarde van je auto weet en laat ook aan de dealer merken dat je je hebt verdiept in de prijzen. Zo kun je beter onderhandelen en bepalen wat voor jou de minimale prijs is die je voor je auto wilt hebben.

Vaak heb je de neiging om bij de dealer eerst een nieuwe auto te bekijken en pas daarna te praten over de inruilprijs. Dat kun je ook anders doen. Handel eerst het inruilen van je oude auto af en bekijk dan pas nieuwe auto’s. Luister ook naar de suggesties van de dealer. Misschien geeft hij geen hogere inruilwaarde, maar kan hij extra korting bieden op een ander model auto. Je hoeft het bod van de dealer niet te accepteren. Ben je niet tevreden, dan kun je naar een andere dealer gaan.

Dealer of online - Waar krijg je de beste prijs?

Wij zochten het uit. In tabel 1 staan de belangrijkste verschillen tussen de verschillende verkoopkanalen.

Tabel 1: verschillen tussen dealers, autosites en veilingsites

Veilingsite Autosite Dealer
Je bereikt veel dealers in 1x Groot bereik, particulier & dealer Je onderhandelt alleen met de dealer
Gratis online aanbieden Soms betaalde services Vaak alleen inruil mogelijk
Verkoop kan enige tijd duren Verkoop kan enige tijd duren Snel van je auto af
Lagere prijs voor je auto Hogere prijs voor je auto Hogere prijs voor je auto

Zoals te zien is in de tabel, krijg je de hoogste prijs voor je auto als je je auto inruilt bij de dealer en wanneer je je auto particulier verkoopt via een autosite. Het ligt er een beetje aan hoe snel je je auto wilt verkopen. Bij een dealer ben je snel van je auto af en als je goed onderhandelt, kan dit best wat geld opleveren.

FAQ

Er zijn verschillende manieren om dit te doen. Op internet zijn koerslijsten te vinden die je daarbij kunnen helpen. Je kunt ook advertenties van gelijksoortige auto’s bekijken om te zien wat de verkoopprijzen zijn.

Leg tijdens de onderhandeling de nadruk op de sterke punten van je auto, in vergelijking met de andere auto’s op de markt. Het is belangrijk dat de carrosserie en het interieur in een goede staat zijn, een lage kilometerstand, een volledige onderhoudsgeschiedenis en waardeverhogende opties (airco, navigatie, lederen bekleding).

Alle artikelen

Auto verkopen en kentekenbewijs overschrijven

Auto verkopen · Aan de slag met de verkoop

Kentekenbewijs kwijt - wat nu?

Auto verkopen · Aan de slag met de verkoop

Overschrijvingsbewijs kwijt? Dit kun je doen

Auto verkopen · Aan de slag met de verkoop
Ontdek meer