Ga naar hoofdinhoud

Nieuw design – vertrouwde functionaliteiten

Ontdek nu ons nieuwe design, die we stap voor stap gaan implementeren.

Lees meer

Nog één ding...

Bedankt dat je deel uitmaakt van de testgroep die als eerste de sneak previews te zien krijgt. Je zult nog een paar kleuren zien, zodat we jouw feedback kunnen gebruiken voor ons definitieve ontwerp.

Ferrari 550 te koop: tweedehands en nieuw

Ferrari 550

Ferrari 550

De Ferrari 550 Maranello is à©à©n van de hoogtepunten van Ferrari. Het autobedrijf komt in 1996 met dit model op de markt. Het is het eerste model sinds de Daytona die weer voorin een liggende V12 motor heeft. De 5.5L motor wordt gedeeld met de 2+2 456, deze krachtige motor is gekoppeld aan een 6-versnellings handgeschakelde versnellingsbak. Lees meer

Ferrari 550, een topper uit de Italiaanse stal

De Ferrari 550 dankt zijn naam aan de 5.5L motor. Maranello staat voor de plaats waar het hoofdkantoor van Ferrari al sinds 1940 zijn thuisbasis heeft. De 550 is de opvolger van de F512M en blijkt in alle opzichten sneller en praktischer. De motor voorin, achterwielaandrijving en een subliem uiterlijk geven dit model een enorme meerwaarde voor de echte liefhebber. De aerodynamische efficiëntie en compromisloze prestaties zorgen voor een snelheidsrecord op 12 oktober 1998 in Marysville, Ohio. Hier wordt 160 km lang met een gemiddelde snelheid van 306 km per uur met gemak gehaald. De 5.5L V12 in de 550 wint in 2000 à©n in 2001 niet voor niets de titel Motor van het jaar in de categorie boven 4.0L.

Retro met een eigen identiteit

Na meer dan twee decennia met de productie van een mid-motor als hoogtepunt, wordt de focus met succes op de introductie van de Ferrari 550 gelegd. Technische innovaties zorgen voor een onberispelijk weggedrag. Het model is ontworpen door Pininfarina en heeft overeenkomsten met zijn stalgenoot, de 456 GT. Ook zijn er eerdere klassieke modellen in te ontdekken. Zo zijn bijvoorbeeld de dubbele uitlaat en luchtsleuven in de voorspatborden terug te vinden in de 250 GTO en 275 GTB uit de jaren 60. Het legendarische 365 GTB / 4 Daytona model ziet men terug in de achterkant van de auto. Natuurlijk heeft de auto ook zijn eigen kenmerken, zoals de ondiepe en brede luchtschachten, de integrale voorspoiler en zijn indrukwekkende elegantie. De tweedehands auto is ook een praktische en comfortabele tweezitter met een behoorlijke bagageruimte en uitzonderlijke prestaties. In deze gebruikte auto worden de bestuurder en passagier verwend met Italiaans design, weelderig leer en een stormvloed aan pk's.

Een echte alleskunner met power

De Ferrari 550 heeft een aluminium carrosserie en dus een laag gewicht. Desondanks zorgt de bij de achteras gemonteerde versnellingsbak voor een goede gewichtsverdeling. Achter het stuur is men zich bewust van de forse afmetingen van de auto. Kortom: de Ferrari 550 is een zeer indrukwekkende tweedehands auto. Zelfs op een nat wegdek kunnen de imposante wielen in het 2500mm wielbasis chassis in de zesde versnelling de situatie nog met gemak aan. De onafhankelijke wielophanging is voorzien met voor en achter anti roll bars en elektronisch bedienbare, gecontroleerde en variabele schokdempers (voor de normaal- of sportmodus), geà¯ntegreerd met een ASR-controlesysteem. Deze uitrusting zorgt voor stabiliteit op de wegen en een maximalisatie van de tractie. Het elektronische brein in de gebruikte auto controleert de verschillende functies en optimaliseert de rijomstandigheden.