Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Ferrari LaFerrari

Hybride auto's nemen sterk in populariteit toe. De combinatie van een krachtige elektromotor en een benzinemotor maakt het tot een zeer gewilde wagen. Zo gooide het Italiaanse merk Ferrari in 2013 hoge ogen met de introductie van de Ferrari LaFerrari. Deze knalrode sportwagen was slechts in een beperkte oplage van 499 exemplaren verkrijgbaar. Lees meer

De Ferrari LaFerrari: een supersportwagen met Italiaanse klasse

Desondanks is deze Ferrari al tweedehands aan te schaffen. Een groot voordeel van een tweedehands auto van dit topmodel is dat men voor een lagere prijs toch in een luxe en technologisch hoogwaardige wagen kan rijden.

Geschiedenis

Het merk Ferrari heeft een sportief, stijlvol en exclusief imago. De wagens worden vaak in een beperkte oplage verkocht. Bovendien hangt er een flink prijskaartje aan de auto's. Met een tweedehands auto is de liefhebber een stuk goedkoper uit. De geschiedenis van het merk Ferrari gaat terug tot 1929. In dat jaar richtte de coureur Enzo Ferrari in samenwerking met Alfa Romeo een autobedrijf op. Het bedrijf heeft sindsdien vele Ferrari wagens geproduceerd. De Ferrari LaFerrari werd in 2013 gepresenteerd op de Auto Show in het Zwitserse Genève. De auto was het resultaat van een ambitieus project. Het bedrijf Ferrari droomde er namelijk van om de eerste hybride Ferrari auto op de markt te brengen. En dat lukte. De exclusiviteit van de wagen werd vergroot door er nog geen 500 te verkopen tegen een prijs van een miljoen dollar.

De Ferrari LaFerrari bleek al direct zeer in trek, want de auto was al uitverkocht voordat het in de autozaken terechtkwam. Het is daarmee een van de meest gewilde auto's uit de geschiedenis. De komst van de Ferrari la Ferrari in 2013 toonde aan dat het bedrijf de autowereld nog steeds wil verrassen met innovaties. Dit model was namelijk de eerste hybride sportauto van Ferrari, met een vermogen van 800 pk. Met het aanschaffen van een tweedehands Ferrari la Ferrari kiest men niet alleen voor sportiviteit en exclusiviteit, maar ook voor duurzaamheid.

Exterieur van de Ferrari LaFerrari

Al decennialang is het design van Ferrari in handen van het Italiaanse ontwerpbureau Pininfarina. Het bedrijf heeft Ferrari een geheel eigen identiteit gegeven. Iedere Ferrari is te herkennen aan het symbool van een steigerend paard in een geel vlakje. Deze wordt de 'Cavillino Rampante' genoemd en staat symbool voor de snelheid, kracht en perfectie van Ferrari. Wat betreft het exterieur bevat de Ferrari LaFerrari ook de typerende kenmerken van de Italiaanse autofabrikant. Ook een tweedehands model is door het sportieve design en de felrode kleur direct te herkennen.

Wel uitzonderlijk is dat de Ferrari LaFerrari niet werd ontworpen door Pininfarina. Ferrari besloot het ontwerp namelijk zelf in handen te nemen. Een ander verschil tussen de Ferrari LaFerrari en eerdere modellen is dat de vaste spoilers zijn vervangen voor bewegende delen in de achterspoiler, diffuser en luchtinlaten in de bodemplaat. Deze delen moeten de luchtstroom reguleren, zodat de Ferrari LaFerrari makkelijker door de bocht kan rijden.

Andere modellen en verbeteringen van de Ferrari la Ferrari

Er bestaan verschillende varianten van de Ferrari LaFerrari. Zo gooide de FXX-X variant in 2014 hoge ogen. Het is een zeer exclusief model, dat niet geschikt is voor de openbare weg. Slechts 499 Ferrari-liefhebbers hadden het geluk om deze sportieve wagen voor 2.5 miljoen dollar te mogen kopen. Net als de Ferrari la Ferrari heeft deze bijzondere variant een 6.3 liter V12-motor met een vermogen van 789 pk. Daarnaast beschikt dit model over een moderne en razendsnelle versnellingsbak.

Nog spectaculairder dan de Ferrari LaFerrari en de FXX-X variant is de Ferrari FXX K uit 2014. Deze auto beschikt over een vermogen van maar liefst 1050 pk, waarvan 860 pk afkomstig is van de V12-motor. Men kan met een tweedehands van deze spectaculaire auto niet over de weg rijden. De FXX K variant is een laboratoriumauto en zodoende niet geschikt voor het circuit of de openbare weg.

Een belangrijk verschil tussen de FXX K variant en de Ferrari LaFerrari is dat bij het nieuwe model de standaard achter- en koplampen zijn vervangen door aerodynamische exemplaren. Deze zijn duurzaam. Daarnaast beschikt de auto over een beweegbare spoiler, die men ongeveer 30 mm kan uitschuiven. Dit zorgt ervoor dat de FXX K variant 50% meer downforce heeft dan de oorspronkelijke Ferrari LaFerrari.