Ga naar hoofdinhoud

Nieuw design – vertrouwde functionaliteiten

Ontdek nu ons nieuwe design, die we stap voor stap gaan implementeren.

Lees meer

Nog één ding...

Bedankt dat je deel uitmaakt van de testgroep die als eerste de sneak previews te zien krijgt. Je zult nog een paar kleuren zien, zodat we jouw feedback kunnen gebruiken voor ons definitieve ontwerp.

Lancia Fulvia te koop: tweedehands en nieuw

Lancia Fulvia

Lancia Fulvia

Toen Lancia in 1963 de Fulvia presenteerde als opvolger van de Appia waren de reacties enthousiast. Het nieuwe model had maar weinig overeenkomsten met de ouderwets ogende Appia. Bijna alle onderdelen waren nieuw ontworpen, waaronder het motorblok. De aandrijving was verplaatst van de achterwielen naar de voorwielen. Lees meer

Vind nu uw droomauto

Uit meer dan 2 miljoen auto’s in de grootste online automarkt van Europa.

Italiaans bijtertje

Tijdens de productieperiode van 1963 tot 1976 werd de Fulvia continue vernieuwd en verbeterd. De motorinhoud van de V4 steeg in stapjes van 1098 cc tot 1584 cc. De exemplaren van na 1970 worden Series 2 genoemd. Deze exemplaren hadden nog betere remmen, ophanging en optioneel rembekrachtiging.

Varianten

Als basismodel was er de Fulvia Berlina. Deze 4-deurs sedan had ruimte genoeg om 4 volwassenen te vervoeren en was toch nog licht en wendbaar. Als tweede versie was er de 2-deurs Coupà©. Deze stond op een korter chassis en kwam bij zijn introductie in 1965 gelijk met de grotere 1216 cc motor. De Coupà© was gelijk erg geliefd bij sportieve rijders en het kleine autootje was dan ook vaak op circuits te vinden. Als uitsmijter kwam er ook nog een Sport, deze geliefde en gezochte klassieker werd door Zagato gebouwd op basis van de Coupà©. Door gebruik te maken van veel lichtgewicht materialen als aluminium en het opvoeren van de motor werd het een erg snelle auto. Vooral de Berlina is een betaalbare tweedehands auto. Hoewel roest op de loer ligt, zijn er in de loop der jaren voldoende gezonde exemplaren uit het zonnige Italië deze kant op gekomen.

De Fulvia in de autosport

Uit de Coupà© ontstond in 1965 de Rallye. Deze uitgeklede en getunede versie van de Lancia Fulvia werd al snel opgemerkt door sportieve rijders. Er werd door zowel particulieren als fabrieksteams geracet in verschillende klassen. Hoogtepunt was het winnen van het wereldkampioenschap Rally in 1972. Dit laatste zorgde voor een een ongekende populariteit van het merk en zorgde er voor dat ook menig Berlina en Coupà© in kleine schuurtjes en garages omgebouwd werden tot 'Rallye'. Aspirant kopers van een tweedehands Fulvia Lancia doen er goed aan om te letten op tekenen van deze huis-tuin-en-keukenverbeteringen.