Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Volvo 245

In de jaren 1974 tot 1993 produceerde Volvo de 245. Een stationcar (Estate) met extra veel ruimte. Een, zeker voor die tijd, zeer mooie en opvallende auto. Heel strak, bijna design-achtig gestroomlijnd. Inmiddels is de 245 een oldtimer geworden of tenminste aan het worden.Oldtimer Er zijn verschillende redenen om voor een mooie tweedehands Volvo 245 te kiezen. Lees meer

Alternatieve modellen

Volvo 245, niet stuk te krijgen

Zolang de wegenbelasting op oldtimers nog vrij is, is dat een goede reden. Er zijn twee leeftijdsgrenzen. Voor de verzekering is een auto van 20 jaar een oldtimer en voor de belasting moet hij ouder dan 25 jaar zijn. Dat kan dus betekenen dat een 245 vanaf 20 jaar goedkoper wordt. Een andere reden is een groot gezin of een vaste standplaats op een camping, want in beide gevallen heb je veel zit- en laadruimte nodig. De 245 levert dat alles. Zonder enig probleem. De derde reden heeft meer met smaak te maken. Design is niet ieders smaak, maar voor hen die van een super strakke auto houden, staat daar de 245 die tweedehands zeer betaalbaar is geworden.

De 245

Opvallend aan de 245 is dat hij geschikt is voor 7 personen. Daardoor biedt de 245 niet alleen plek aan een groot gezin, er is nog steeds plek voor bagage en het super lange dak nodigt gewoon uit om er een skybox en in sommige gevallen zelfs een fietsendrager op te plaatsen. De auto kan het wel hebben. Heel wat 245's hebben inmiddels de 200.000 km grens gepasseerd en functioneren nog steeds alsof ze net van de dealer komen. Dankzij de sterke motoren die tussen de 2,0 en 2,3 liter liggen, blijft de auto zijn werk doen. De 5-deursstation is verkrijgbaar als handgeschakelde 4-bak of als automaat. Kenmerk van de 245 is niet alleen zijn robuuste uiterlijk, maar vooral zijn veiligheid. Een onderwerp dat bij Volvo altijd hoog in het vaandel stond en staat. In 1984 introduceerde Volvo ABS en in 1991 het SIPS (Side Impact Protection System). De brandstoftank is voor de achteras geplaatst om voor extra brandveiligheid te zorgen en Volvo introduceerde al in 1982 de stoel met anti-doorglijbescherming.

Occasion

De 245 is ook vandaag de dag nog altijd een goede tweedehands auto. Dankzij de Volvo Klassieker vereniging is er altijd wel ergens een onderdeel te vinden. Alle onderdelen zijn nog steeds origineel verkrijgbaar. De 245 Volvo is een pure auto die comfortabel rijdt en een grote ruimte biedt. Het verbruik ligt rond de 1 op 8. Een 245 met LPG is daarom best interessant, met name wanneer de wegenbelasting vervalt. Overigens rijdt de auto op LPG zo rond de 1 op 7. Er zijn ook dieselversies te koop die met name uit de begin tachtiger jaren stammen. Verwacht van de 245 geen snel optrekken of super sportieve prestaties. Het is meer een werkpaard dat altijd klaar staat om je ten dienste te zijn. Het is een stijlicoon dat zeker heerlijk getuned kan worden en daardoor nog meer zal opvallen.