Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Volvo 244

De merknaam Volvo (Latijns voor 'ik rol') wordt in 1915 door de Zweedse kogellagerfabrikant SKF geregistreerd, maar in eerste instantie niet gebruikt. De twee voormalige SKF werknemers Larsson en Gabrielson verkrijgen de naam en bouwen de eerste Volvo's in hun fabriek in Gà¶teborg. Lees meer

Alternatieve modellen

Volvo, een lange aanloop naar succes

Het zijn vooral grote, duurzame en betrouwbare auto's die op dat moment door velen als een beetje saai worden ervaren. Pas in de jaren 60 van de vorige eeuw blinken de Volvo's uit met steeds belangrijker wordende veiligheidsaspecten. De verkopen schieten omhoog. Nog steeds zijn de degelijke en veilige klassiekers erg in trek bij een groot publiek op de tweedehands automarkt.

De Volvo 244 heeft een lange levensduur

De Volvo 244 is een sedan model uit de populaire 200-serie die eind 1974 op de markt verschijnt als opvolger van de Volvo 100-serie. Er is op het eerste gezicht veel gelijkenis met de 100-serie, maar het grote aantal technische verbeteringen blijkt groot. De 200-serie heeft een achterwielaandrijving en een in de lengte geplaatste Redblock motor die voortkomt uit de 4-cilinder B16A lijnmotor. Deze komen we ook tegen in de beroemde Volvo Amazon uit 1956. Ook wordt de PRV-motor gebruikt. Deze 2,7 liter V6-benzinemotor wordt samen met Renault en Peugeot ontwikkeld. De 6-cilinder dieselmotoren D24T(IC), 2,4 liter komen van het Duitse Volkswagen.

Auto die 20 jaar lang met succes is geproduceerd

De Volvo 244 is heel lang geproduceerd. Er komt een modelwijziging in 1979. De auto wordt uitgerust met een 4-cilinder benzinemotor van 90-142 pk en een 6-cilinder diesel van 82 pk. Destijds is de Volvo 244 al voorzien van een welkome stuurbekrachtiging. De succesvolle Volvo 244 heeft nooit directe opvolgers gekend. Volvo Cars heeft altijd de verwachting gekoesterd, dat de Volvo 700-serie (1982) en de latere 900-serie de plaats van de 244 zouden innemen. Het is er nooit echt van gekomen.

Het populaire model blijft, doorlopend gefacelift met regelmatige moderniseringen, lang in het programma. Nog in de laatste jaren van productie krijgt de Volvo 244 een zeer complete uitrusting (GLE). Pas nadat de revolutionaire Volvo 850 op de markt verschijnt, durft Volvo Cars de productie van de oude, vertrouwde 244 te beëindigen. De Volvo 244 is bijna 20 jaar lang geproduceerd. Deze auto is daarmee een kwalitatief en commercieel succes in de autobranche en nog immer als tweedehands model interessant.