VW Golf 5 te koop: tweedehands en nieuw

VW Golf 5

VW Golf 5

De nieuwste Volkswagen Golf-generatie, de VW Golf V, werd door Volkswagen in 2003 aan het publiek voorgesteld. Hij heeft een nieuw design en een completere standaarduitvoering. Ingebouwd zijn onder andere een nieuwe achteras met 4 draagarmen per wiel, ESP, AST, remassistent, EDS, ABS, zes airbags, elektrische buitenspiegels en raambediening en een centrale vergrendeling met afstandsbediening. Lees meer

Vind nu uw droomauto

In 2.4 miljoen auto's bij Europa-breed de grootste online automarkt.

Informatie over Volkswagen Golf 5

De 7 serielijnen zijn Trendline, Comfortline, Sportline, GT, GTI, R32 en Individual met verschillende motorvarianten en uitvoeringen. Verkrijgbaar zijn 6 verschillende benzinemotoren met tot 250 pk en deels met automatische transmissie, 4Motion (vierwielaandrijving) of transmissie met dubbele koppeling.

Ook bij de 4 verschillende dieselvarianten van de Volkswagen Golf V is desgewenst een automatische transmissie mogelijk. Precies op tijd voor de start van het WK voetbal in Duitsland bracht Volkswagen Golf V ook als speciaal model "Goal" op de markt met een gewijzigd interieur en een sportieve optiek. Tevens is de Volkswagen Golf V verkrijgbaar als Variant en als Volkswagen Golf Plus. De Volkswagen Golf Plus doet denken aan een mini MPV en biedt de passagiers meer ruimte, ook voor de benen en het hoofd. ook in de vijfde Golf-generatie bouwt Volkswagen een GTI-versie. Ditmaal beschikt hij over een 2,0 liter-FSI-turbomotor met 147 kW en een koppel van 280 Nm.