Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.
ford-mustang-l-03.jpg

Ford v8

Ford is een Duits automerk dat bekend staat om de krachtige motoren. De meeste Ford auto's zijn voorzien van een 4-, 6- of 8-cilinder motor. Dit zijn sterke motoren die goede prestaties leveren. Ze worden dan ook in vele modellen van Ford toegepast. In 1920 wordt de eerste V8-motor van Ford ontwikkeld.

Ford V8 modellen

De eerste Ford V8 komt in 1932 op de markt en wordt tot 1940 gebouwd. Dit is Model 18: een personenauto die in verschillende varianten wordt gebouwd, waaronder als cabriolet. Deze auto wordt gekenmerkt door zijn klassieke uiterlijk en zou de basis vormen voor de legendarische Ford Thunderbird. Er komt zelfs een vrachtwagen op de markt: de V8-51.

De V8-motor in diverse uitvoeringen

De V8-motor uit de Ford V8 beschikt over 8 cilinders en staat bekend om zijn kracht. Er zijn diverse uitvoeringen, zoals een turbodieselvariant en een benzinemotor. Dankzij deze krachtige motoren heeft de V8 Ford geschiedenis geschreven.