Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Honda CRX

Informatie over Honda CRX

De op de Civic gebaseerde sportcoupé Honda CRX werd in 1983 voor het eerst geproduceerd als tweezitter met voorwielaandrijving. Daarbij werd bijzonder veel waarde gehecht aan een milieubewust verbruik, hetgeen vooral werd bereikt door zijn lage gewicht van slechts 835 kg. De eerste generatie van de CRX was verkrijgbaar met motoren van 100 en 125 pk. Lees meer

Alternatieve modellen

In 1988 werd hij opgevolgd door de nieuwe generatie die met 30 pk sterkere motoren op de markt kwam. In 1992 werd de derde en laatste generatie met een 20 cm kortere carrosserie geïntroduceerd. Als eerste wagen in zijn tijd werd de Honda CRX voorzien van een variabel dak dat hem zowel tot een volwaardige coupé als een cabrio maakte.

Daarbij waren twee zuinige motorvarianten verkrijgbaar met 125 en 160 pk die waren uitgerust met de VTEC-technologie die vooral bij hoge toerentallen meer vermogen brengt. In 1988 werd de productie van de Honda CRX stopgezet.

Beoordelingen voor Honda CRX

7 Beoordelingen

4,4