Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.
subaru-outback-front

Subaru Outback

1 / 3
subaru-outback-front
subaru-outback-side
subaru-outback-back

Sterke punten

  • Altijd 4x4
  • Unieke boxermotor configuratie
  • Hoog trekvermogen

Zwakke punten

  • Hoog verbruik
  • Relatief duur in aanschaf
  • Matige prestaties

Subaru OUTBACK : een overzicht

Bekijk hier een compleet overzicht van de Subaru OUTBACK, inclusief details van de belangrijkste kenmerken, motorisering, uitrusting en andere nuttige informatie over het model. Lees verder

Nieuw vanaf:
Occasions vanaf:
Financial Lease vanaf:
*Laagste prijs op AutoScout24 in de afgelopen maand

Subaru Outback: stationwagon voor echte avonturiers

De Subaru Outback is een opgehoogde stationwagon die sinds 1994 in productie is. Momenteel is de zesde modelgeneratie al op de markt. Naast zijn grote bodemvrijheid onderscheidt het Japanse model zich door zijn geavanceerde vierwielaandrijving en zijn viercilinder boxermotor. Lees meer

Interesse in een Subaru Outback

Subaru Outback occasions
Subaru Outback nieuwe auto's
Subaru Outback dealeraanbiedingen

Alle artikelen

Alternatieve modellen

Goede redenen

  • Grote, comfortabele stationwagon voor wie geen SUV wil
  • Vergrote bodemvrijheid maakt offroaden ook mogelijk
  • Altijd vierwielaandrijving
  • Robuuste uitstraling
  • Redelijk unieke verschijning in Nederland

Technische gegevens

Motorisatie

De Subaru Outback verscheen voor het eerst in 1994 op de markt. Sindsdien zijn er meerdere generaties geïntroduceerd. De rode draad van de modelserie door de jaren heen is de boxermotor en het vierwielaandrijfsysteem.

De zesde generatie van de Subaru Outback kwam in 2020 op de markt met - wederom – een boxermotor. Deze atmosferische 2,5-liter motor levert een vermogen van 124 kW (169 pk) en 252 Nm. De aandrijflijn wordt gecompleteerd door een automatische transmissie. Via deze CVT-automaat komt het vermogen op alle vier de wielen. Subaru wordt geroemd om zijn 4x4-systemen. Vrijwel ieder model in de range van het merk is standaard met 4WD uitgerust.

De Outback wordt enkel geleverd met de eerder genoemde aandrijflijn. Er zijn dus geen andere vermogens, brandstofsoorten of een handbak beschikbaar voor de stationwagon. Met de aandrijflijn heeft de bestuurder de beschikking over 2.000 kg trekgewicht, wat voor de meeste ruim voldoende is. Prestaties vallen misschien iets tegen voor een 2,5-liter: acceleratie vanuit stilstand naar 100 km/u duurt 10,2 seconden en de topsnelheid ligt op 193 km/u.

Afmetingen

De zesde generatie van de Subaru Outback meet 4,87 meter in lengte en 1,88 meter in de breedte. Verder is hij 1,68 meter hoog en heeft hij een wielbasis van 2,75 meter, wat gemiddeld is voor het segment. De kofferbak kan met de achterbank naar beneden geklapt groeien tot een zeer royale 1.822 liter.

De Outback is in feite één van de grondleggers van de verhoogde stationwagon. Uiteraard heb je ook de Volvo XC70 Cross Country, maar die was optioneel te verkrijgen met vierwielaandrijving, in tegenstelling tot de Outback die standaard 4WD heeft. Omdat de Outback hoger op zijn pootjes staat heeft hij een bodemvrijheid van 21 centimeter.

De belangrijkste specificaties op een rij

SUBARU OUTBACK 6E GENERATIE
Marktintroductie 2020
Lengte x breedte x hoogte 4,87 m x 1,88 m x 1,68 m
Wielbasis 2,75 m
Inhoud bagageruimte 1.822 l
Ledig gewicht 1.641 kg
Toelaatbaar totaalgewicht 2.100 kg
Cilinderinhoud 2.498 cm3
Vermogen 124 kW (169 pk)
Koppel 252 Nm
Topsnelheid 193 km/u
Acceleratie van 0 tot 100 km/u 10,2 sec
Tankinhoud 63 l
Verbruik 8,6 l /100 km
CO₂-uitstoot 193 g/km

Varianten

De Subaru Outback is met slechts één motorvariant te bestellen, en dat is de 2,5-liter viercilinder boxermotor met 124 kW (169 pk) en 252 Nm aan koppel. De Outback is ook altijd uitgevoerd met een CVT-automaat.

De auto is echter wel in diverse uitvoeringen verkrijgbaar. De instapversie wordt aangeduid als de Comfort-uitvoering. Zo krijg je onder meer standaard een 10-voudig elektrisch verstelbare bestuurdersstoel, 18-inch lichtmetalen wielen, actieve bochtenverlichting, dual zone climate control, keyless access, USB-aansluitingen, verwarmbare stoelen voor- en achter en diverse veiligheidssystemen.

De volgende uitvoering in het rijtje is de Outback 50Yr AWD Edition, een speciale uitvoering met onder meer geïntegreerde navigatie en een elektrisch bedienbare achterklep als extra’s ten opzichte van de basisuitvoering.

De uitvoering Outback Field is gericht op de echte buitenmensen, want die heeft als meeruitrusting extra haken en ogen op het dak, waterafstotende bekleding, aluminium pedalen en zwarte accenten op het exterieur. De topuitvoering is de Outback Premium. Die uitvoering biedt onder andere automatisch in te stellen bestuurdersstoel, kantelende buitenspiegels bij parkeren, schuif-/kanteldak, premium audiosysteem en multi-view monitor voor meer zicht rondom de auto. Verder kun je de Outback nog aankleden met losse opties zoals bijvoorbeeld een trekhaak, beschermplaten of een bijzonder kleurtje.

Prijzen

Wie in de markt is voor een Subaru Outback moet bereid zijn diep in de buidel te tasten. Vanwege de strenge maatregelen van de overheid rondom de uitstoot van auto’s wordt de Outback niet gematst wat betreft bpm. Dat heeft er voornamelijk mee te maken dat de Outback (nog) voorzien is van een atmosferische motor die relatief veel uitstoot. Het komt erop neer dat ruim 25.000 euro aan bpm is verwerkt in de nieuwprijs. Prijzen voor de Outback beginnen bij een kleine 65.000 euro. De topuitvoering mag mee voor 70.000 euro. In die zin is het dus een klein verschil tussen de vier uitvoering wat betreft de prijs.

Op de occasionmarkt is het goed zoeken geblazen als je een jong exemplaar wilt scoren. Vanwege de hoge aanschafprijs en de relatief onzuinige motor is de Outback simpelweg niet veel verkocht. De oudere modellen kun je wel relatief eenvoudig vinden. Exemplaren met veel kilometers en op leeftijd zijn, heb je al voor zo’n 2.000 euro. Relatief jonge Outbacks kosten zo rond de 50.000 euro.

Design

Buitenkant

Het is zonde dat de Outback in Nederland zo duur is, want de auto ziet er goed uit. Hij oogt stoer, robuust en kent een strak design. De koplampen zijn voorzien van led-verlichting, evenals de achterlichten. De zwarte kunststofdelen op de bumpers en wielkasten ogen misschien wat goedkoop, maar dragen zeker bij aan de bescherming van de auto. Verder vind je op het dak bij de meeste uitvoeringen handige dakdragers.

Binnenkant

Binnenin is het goed vertoeven in de Outback. Heb je de auto uitgerust met een hoger uitrustingsniveau, dan beschik je over zeer comfortabele stoelen. Voor je heb je twee analoge tellers. In het midden van het dashboard heb je een 11,6-inch touchdisplay met Android Auto en Apple CarPlay. Even wennen misschien: er ontbreken fysieke knoppen voor de bediening van de climate control, die zijn verwerk in het infotainmentsysteem.

Veiligheid

In de Euro NCAP-crashtest 2021 behaalde de Subaru Outback de maximale score. De auto kan wordt dus beschouwd worden als zeer veilig. Ook eerdere modelgeneraties behaalden steeds zeer goede testresultaten.

Alternatieven

Wil je een echte SUV van dezelfde fabrikant, dan is de Subaru Forester een alternatief. Concurrerende modellen van andere merken zijn voornamelijk de Audi A6 Allroad Quattro en de Volvo XC70. Ook de Mercedes-Benz E-klasse All-Terrain kan gezien worden als alternatief.

FAQ

Waarom is de Subaru Outback zo duur?
Dat heeft te maken met de hoge bpm die je moet betalen aan de overheid voor de Outback. Die hoge bpm komt voort uit het feit dat de Outback voorzien is van een relatief onzuinige 2,5-liter viercilinder boxermotor zonder turbo.
Heeft een Subaru Outback vierwielaandrijving?
Jazeker! Iedere Outback is standaard voorzien van 4x4.
Wat is het trekvermogen van de Subaru Outback?
Het trekvermogen bedraagt precies 2.000 kilogram.

Beoordelingen voor Subaru OUTBACK

5 Beoordelingen

4,3