Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.
subaru-outback-front

Subaru Outback

1 / 3
subaru-outback-front
subaru-outback-side
subaru-outback-back

Sterke punten

 • alle modellen met vierwielaandrijving
 • goede tractie in het terrein
 • grote kofferruimte

Zwakke punten

 • niet alle varianten beschikbaar in Europa
 • relatief hoge vaste kosten
 • korte onderhoudsintervallen

Subaru OUTBACK : een overzicht

Bekijk hier een compleet overzicht van de Subaru OUTBACK, inclusief details van de belangrijkste kenmerken, motorisering, uitrusting en andere nuttige informatie over het model. Lees verder

Nieuw vanaf:€ 38.500,-*
Occasions vanaf:€ 999,-*
*Laagste prijs op AutoScout24 in de afgelopen maand

De Subaru Outback: een crossover van stationwagen en SUV

De Subaru Outback is een grote crossover SUV die sinds 1995 in productie is en gebaseerd is op de Subaru Legacy stationcar. Momenteel is de zesde modelgeneratie al op de markt. Naast zijn grote bodemvrijheid onderscheidt het Japanse model zich door zijn geavanceerde vierwielaandrijving. Lees meer

Interesse in een Subaru Outback

Onze expertise over jouw zoekopdracht

Alternatieve modellen

Goede redenen

 • Een comfortabele combinatie van een grote estate en SUV geschikt voor dagelijks gebruik.
 • De rijeigenschappen zijn prima geschikt voor incidentele uitstapjes over een ruw parcour.
 • Het interieur is ruim en biedt veel ruimte voor gezinnen.
 • Met zijn goede wegligging en grote kofferbak is de Outback uitstekend geschikt als toerwagen.
 • Zowel voor als achter zijn optioneel lederen stoelen, een hoogwaardig geluidssysteem en een glazen schuifdak leverbaar.

Data

Motor

De Outback werd door Subaru voor het eerst geïntroduceerd in 1995 en is sindsdien in totaal zes modelgeneraties geproduceerd. Pas in 2021 werd een nieuwe generatie (nu de zesde) geïntroduceerd. Het is dan ook een volwassen en beproefde modelserie. Onafhankelijke testresultaten, bijvoorbeeld van de ADAC, getuigen van de goede rijeigenschappen van de Subaru Outback op diverse ondergronden. Hij is daarom geschikt als alledaagse auto met af en toe gebruik op slechte wegen of gemakkelijk terrein.

De motor van de Subaru Outback varieert afhankelijk van de modelgeneratie: De eerste generatie (modelaanduiding BG) die van 1995 tot 1999 werd geproduceerd, was slechts leverbaar met één motorvariant - een boxermotor met vier cilinders, 2,5 liter cilinderinhoud en 150 pk. De tweede generatie (Outback BH, 1999-2003) was - naast een viercilinder benzinemotor met 2,5 liter cilinderinhoud en 156 pk - ook leverbaar met een zescilinder benzinemotor met 3 liter cilinderinhoud en 209 pk. De derde generatie (Outback BP, 2003-2009) behield deze twee motortypes, maar met een vermogenstoename tot 165 pk (viercilinder) en 245 pk (zescilinder). De vierde generatie (Outback BR, 2009-2014) was ook leverbaar met twee benzinemotoren: tegenover een viercilinder met 2,5 liter cilinderinhoud en 167 pk stond nu een zescilinder met 3,6 liter cilinderinhoud en 260 pk. Nieuw bij deze generatie was dat voor het eerst ook een dieselmotor werd aangeboden. Dit was een viercilinder met een cilinderinhoud van 2 liter en 150 pk. De vijfde generatie (Outback BS, 2015-2021) kwam toen op de Europese markt met slechts twee motoren - een viercilinder benzinemotor met 2,5 liter cilinderinhoud en 175 pk en een viercilinder dieselmotor met 2 liter cilinderinhoud en 150 pk. Die laatste was echter maar tot 2018 in productie - sindsdien is de Outback slechts met één motor te koop. De zesde generatie (Outback BT), die sinds 2021 in Europa verkrijgbaar is, is ook uitgerust met slechts één motor - de benzinemotor heeft vier cilinders, 2,5 liter cilinderinhoud en 169 pk.

De Outback werd aangeboden met een handgeschakelde zesversnellingsbak of een automatische transmissie, afhankelijk van de modelgeneratie en de motor. De benzinemotoren van de jongere generaties (vanaf 2015) hebben standaard de automatische versnellingsbak Lineartronic geïntegreerd. Alle varianten hebben ook een permanente vierwielaandrijving ontwikkeld door Subaru.

Afhankelijk van de motor bedraagt de hoogste snelheid 193 km/u, de acceleratie van nul tot 100 bedraagt ongeveer tien seconden. Volgens de fabrikant bedraagt het brandstofverbruik (gecombineerd) 5,6 liter per 100 kilometer voor diesel en 7,3 liter voor benzine. Met een brandstoftankinhoud van 60 liter geeft dit een actieradius van 800 tot 1000 kilometer, waardoor de Outback een goede toerwagen is voor lange afstanden.

Het trekvermogen van de benzinemotor van de vijfde generatie bedraagt precies 2000 kilogram. Dat maakt de Outback uitstekend geschikt voor het trekken van zware ladingen - bijvoorbeeld grote caravans of aanhangers voor het vervoer van auto's en motorboten.

Afmetingen

De bagageruimte van de vijfde generatie bedraagt 559 liter. Door de achterbank neer te klappen kan het laadvolume worden vergroot tot 1822 liter - de laadruimte is dan ruim twee meter lang. Dit zijn zeer goede cijfers voor een stationwagon, waardoor de Outback een flexibele metgezel is in de meest uiteenlopende dagelijkse situaties. Het voertuig heeft ook vijf volwaardige zitplaatsen. In testrapporten wordt de al even royale ruimte op de achterbank geprezen.

De afmetingen van de ruime crossover van de vijfde generatie zijn bijna vijf meter lang, circa 1,8 meter breed en 1,6 meter hoog. Het leeggewicht ligt tussen 1641 en 1674 kilogram, afhankelijk van de motor - een laag cijfer vergeleken met veel SUV's van dezelfde grootte. De grondspeling is ongeveer 20 centimeter. Dat betekent dat de Outback geen echte terreinwagen is, maar hij kan zeker probleemloos over grind- of zandpaden rijden.

Hieronder vindt u de belangrijkste technische gegevens van de Subaru Outback met 2,5-liter benzinemotor van de vijfde generatie:

Productie 2015 – 2021
Lengte, breedte, hoogte 4,8 m x 1,8 m x 1,6 m
Wielbasis 2,7 m
Inhoud bagageruimte 559 l
Ledig gewicht 1.582 - 1.689 kg
Toelaatbaar totaalgewicht 2.100 kg
Cilinderinhoud 2.498 cm³
Maximaal koppel 235 Nm
Topsnelheid 198 km/u
Acceleratie 0-100 km/h in s 10,2 s
Tankinhoud 60 l
Verbruik 7,3 l/100km
CO2-uitstoot 166 g/km

Varianten

De Subaru Outback is gebaseerd op de Subaru Legacy stationcar. Het is een iets hogere variant met dezelfde carrosserie, die uiterlijk verschilt van die van de estate door enkele extra plastic onderdelen. Afgezien van de verschillende motorversies waren er geen speciale varianten of speciale modellen van de Outback in Europa. De Stepback Sedan van de eerste drie generaties was alleen verkrijgbaar in de VS.

Prijs

De nieuwe prijs van het basismodel van de huidige, zesde generatie bedraagt 60.995 euro. Dit is flink hoger dan de prijs van de vijfde generatie. Terwijl deze laatste in de basisuitrusting ongeveer 36.000 euro kostte, bereikten goed uitgeruste modellen prijzen van rond de 40.000 euro. In beide generaties behoort de auto dus tot de hogere middenklasse.

Door de lange productieperiode en de vele opeenvolgende modelgeneraties lopen de gebruikte prijzen voor dit model sterk uiteen. De vijfde generatie (2015-2021), die momenteel vooral interessant is als gebruikt model, kost doorgaans tussen de 15.000 en 30.000 euro, afhankelijk van de kilometerstand en de leeftijd. De maandelijkse onderhoudskosten worden geschat op 250 tot 300 euro, afhankelijk van de modelgeneratie.

Design

Exterieur

Dit voertuigmodel is een SUV met de carrosserie van een stationcar. De carrosserie is acht centimeter hoger dan die van de Subaru Legacy en de zwarte kunststof delen op de uitlopende wielkasten en bumpers zorgen voor de typische SUV-look. Het kleurenpalet van de vijfde generatie omvat tien tinten, overwegend grijze tot zwarte tinten en gedempte kleuren zoals donkerblauw en donkergroen.

Interieur

De vijfde generatie Subaru Outback werd aangeboden in drie uitrustingsniveaus: Active als basisvariant, Comfort met extra glazen schuifdak, navigatiesysteem en elektrische achterklep, en Sport. Die laatste is de duurste variant, standaard uitgerust met onder meer lichtmetalen velgen, elektrisch verstelbare stoelen en een audiosysteem van Harman Kardon. Lederen stoelen waren alleen leverbaar op alle varianten voor een meerprijs van 2600 euro.

subaru-outback-interieur subaru-outback-seats

Veiligheid

In de EuroNCAP Crash Test 2021 behaalde de Subaru Outback de beste score. Het wordt dus beschouwd als een zeer veilig voertuig. Ook eerdere modelgeneraties behaalden steeds zeer goede testresultaten.

Alternatieven

Deze auto is de SUV-variant van de Subaru Legacy stationcar - wie de extra bodemvrijheid niet nodig heeft, vindt de Legacy een goedkopere optie. Wilt u een echte SUV van dezelfde fabrikant, dan is de Subaru Forester een goedkoper alternatief. Concurrerende modellen zijn voornamelijk all-wheel-drive sedans van andere merken, zoals de Audi Allroad Quattro en de Volvo XC70.

Subaru Outback

Hoe groot is de kofferbak van de Subaru Outback?
In de vijfde generatie heeft de Outback een kofferbak met 560 liter laadruimte, die met bijna 1300 liter toeneemt wanneer de achterbank wordt neergeklapt.
Heeft de Subaru Outback vierwielaandrijving?
Ja, alle varianten in alle modelgeneraties hebben permanente vierwielaandrijving.
Welk trekvermogen heeft de Subaru Outback?
Het trekvermogen bedraagt precies 2000 kilogram, een zeer solide waarde voor een personenauto.

Beoordelingen voor Subaru OUTBACK

5 Beoordelingen

4,3