Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Volvo S70

De Volvo S70 is een vierdeurs sedan die het Zweedse automerk tussen 1996 en 2000 produceerde als concurrent van de Volkswagen Passat en Audi A6. De V70 vormde de stationwagen in dezelfde stijl. Beide modellen waren de opvolger van de 850-serie waarbij een vernieuwde wielophanging de meest radicale verandering inhield. Lees meer

Alternatieve modellen

Een onverwacht krachtige sedan

Wat betreft het uiterlijk kent de S70 meer rondere vormen dan de 850. Ook de stijl van de koplampen zijn veranderd. In 2000 werd de S70 opgevolgd door S60. De gebruikelijke voordelen van een Volvo gelden ook voor de S70: de inzittenden zijn optimaal beschermd, hij is ruim en de auto kan bij regelmatige controle zeer lang meegaan. Deze generatie Volvo beschikt al standaard over een airbag voor de bestuurder, ABS-remmen en remkrachtverdeling. De S70 is als sedan minder populair op de tweedehands markt dan de stationcar. Toch is dit ook een weer een Volvo die lang meegaat zelfs als er een groot aantal kilometers op de teller staat.

De verschillende S70 uitvoeringen

De S70 van Volvo is te vinden in zes uitvoeringen: de basisuitvoering, SE, GL (Grand Lux), GLT (Grand Lux Turbo), T5 (vijf cilinder Turbo) en R (die alleen in Europa verkrijgbaar was.) De versnellingsbak is automatisch (vier of vijf versnellingen) of handmatig (alleen vijf versnellingen). De S70 is verkrijgbaar met benzine- en dieselmotoren. De dieselmotor is een 2,5 L I5. De benzinemotoren variëren van 2,0 L tot 2,5 L. De turbo-uitvoeringen staan hoog aangeschreven met een acceleratie naar 97 km/u in 6 seconden en een maximum snelheid van 249 km/u (vergeleken met 195 km/u voor de standaarduitvoering). De tankinhoud varieert van 66 tot 70 liter.

Afmetingen en details S70

De wielbasis van de S70 bedraagt 2664 mm. De S70 weegt 1380 kg en heeft een lengte van 4722 mm, breedte van 1760 mm en hoogte van 1402 mm. De S70 van Volvo kan een interessante tweedehands auto zijn, maar beschikt niet over alle toebehoren die sindsdien vaak standaard zijn geworden. Centrale slotvergrendeling en elektrische ramen zijn net als stuurbekrachtiging altijd aanwezig. Cruisecontrol, airco, vergrendeling met afstandsbediening en zonneraam vormden niet onderdeel van de standaarduitvoering en kunnen per auto als optie zijn toegevoegd.