De eerste Renault Trafic rolde in 1980 van de band. De bestelwagen kan worden beschouwd als de Franse tegenhanger van de Duitse Mercedes-Benz Vito en de Volkswagen Transporter, die ook van Duitse makelij is. De carrosserie van de Renault Trafic werd in 1989 voor de eerste keer stevig onder handen genomen en in 2000 werd ze compleet vernieuwd. Deze middelgrote bestelwagen is zeer herkenbaar door de eigentijdse vormgeving en de vele varianten die er rondrijden. De Renault Trafic komen we in het straatbeeld onder meer tegen als bestelauto, ambulance, politiewagen en als busje voor school- en shuttlevervoer. De Trafic is verkrijgbaar in drie varianten die met name zeer geschikt zijn voor het personenvervoer: de Passenger, de Generation en de Stationwagon. Voor het vrachtvervoer zijn er twee modellen: de pick-up en de gesloten bestelwagen.

Veel varianten

Het middelgrote formaat van de Renault Trafic maakt dat hij een uitgebreid gamma aan mogelijkheden biedt. Bovendien kan iedereen ermee rijden omdat de wagen niet te groot is. Toch beschikt de Renault Trafic over meer dan voldoende ruimte voor het vervoer van personen en/of goederen. De Trafic is er in veel uitvoeringen: enkele cabine, dubbele cabine, met verhoogd dak, een langere wielbasis en verschillende gewichtsklassen. De Renault Trafic met dubbele cabine bestaat in twee lengtes en biedt plaats aan zes personen. Hij beschikt over een praktische laadruimte, die van het interieur gescheiden wordt door een paneel met een venster.

Zuinig maar ook sterk

In heuvelrijke gebieden en landen waar af en toe een berg moet worden overwonnen, is de Renault Trafic een populair model omdat hij ook kan worden geleverd met vierwielaandrijving. De Renault Trafic beschikt over een minimaal laadvolume van 5m3. Als dit niet voldoende blijkt, kan het worden uitgebreid naar 7m3. Met zijn laadgewicht van ongeveer 1000 kg kan de Trafic ook worden gebruikt voor het vervoer van zwaardere vrachten. De Renault Trafic is verkrijgbaar in een uitvoering met een 2.0 liter-dieselmotor, waardoor hij zuinig zijn vele taken kan vervullen. De Trafic is ook verkrijgbaar met een 2.5 liter-dieselmotor van 135 pk en met een 2.0 liter-benzinemotor van 120 pk. Het goedkoopste model van de Renault Trafic kost net geen 17.000 euro. De duurdere modellen zijn voorzien van een sterkere 145 pk motor en bieden meer luxe, comfort en extra’s.
Naar boven