Audi A1 Sportback te koop: tweedehands en nieuw

Audi A1 Sportback

Audi A1 Sportback

Informatie over Audi A1 Sportback

De Audi A1 Sportback is de vijfdeursversie van de in september 2010 verschenen Audi A1 (Typ 8X), en kwam in februari 2012 op de markt. Net als het basismodel werd dit voertuig op het platform van de VW Polo 5 en de Seat Ibiza 4 gebouwd. De hatchbackcarrosserie en de totale lengte van de A1 werden weliswaar ook voor de A1 Sportback overgenomen, maar het nieuwe model is iets breder en heeft een naar achter verschoven daklijn. Lees meer

Vind nu uw droomauto

In 2.4 miljoen auto's bij Europa-breed de grootste online automarkt.

De prestaties van de Audi A1 Sportback

De Audi A1 Sportback is leverbaar met drie ottomotoren en twee dieselmotoren. De kleinste motor is een 1,2 liter TFSI-motor met een prestatievermogen van 63 kW en een maximum koppel van 160 Nm. Dankzij verschillende koelsystemen verbruikt deze motorvariant volgens Audi slechts 5,1 liter per 100 km. Iets sportiever is de 1,4 liter TFSI-motor met een optionele S-tronic versnellingsbak met zeven versnellingen, een prestatievermogen van 90 kW en een maximum koppel van 200 Nm. Dezelfde motor is ook met turbo-oplading verkrijgbaar: met een prestatievermogen van 136 kW, een maximum koppel van 250 Nm en een maximumsnelheid van 227 km/u is dit de sterkste benzinemotor. Het dieselsegment bestaat uit twee verschillende 1,6 liter TDI-motoren met een prestatievermogen van 66 kW en 77 kW. Beide motoren verbruiken volgens de fabrieksgegevens slechts 3,8 liter per 100 km en hebben een CO2-uitstoot van 99g CO2 per km. In combinatie met de S-tronic versnellingsbak met zeven versnellingen, die bij de 66 kW TDI-motor tegen een meerprijs besteld kan worden, ligt het verbruik iets hoger. Een bijzonder zuinige 55 kW dieselmotor met een verbruik van 3,3 liter per 100 km en een CO2-uitstoot van 87g CO2 per km zal het motorpalet binnenkort aanvullen.

Zo ziet de Audi A1 Sportback er uit

In tegenstelling tot de Audi A1 verschijnt de A1 Sportback met vijf deuren, een iets bredere carrosserie en een opvallendere achterspoiler. Optioneel is de Sportback verkrijgbaar met LED-achterlichten en diverse velgendesigns. Gelijk gebleven zijn daarentegen de omvattende achterklep, de voorkant van de auto, het nieuwe Audi voor- en achterlichtendesign en de in drie kleuren leverbare dakkoepel.

De techniek aan boord van de Audi A1 Sportback

Ter reducering van het brandstofverbruik zijn alle motoren op de 136 kW TFSI-motor en de 66 kW TDI-motor na standaard met een start-stopsysteem en terugwinningssysteem uitgerust. Het aandrijven zelf gebeurt bij alle modellen via een dubbele koppelingstransmissie. De Audi A1 Sportback is net als de driedeursvariant ook als puur elektrisch aangedreven A1 e-tron leverbaar. De krachtoverbrenging gebeurt hier via een éénversnellingsbak. In het geval van een lege lithium-ionen-accu neemt een 15 kW wankelmotor zijn taak over. Deze motor neemt tijdens de rit het opladen op zich, waardoor een grotere reikwijdte mogelijk is.

Het comfort van de Audi A1 Sportback

Net als de Audi A1 is ook het Sportback-model in de drie uitrustingsversies „Attraction“, „Ambition“ en „S-Line“ verkrijgbaar. Deze kunnen met de optionele pakketen „media“ en „style“ gecombineerd worden, die wederom verschillende communicatie- en optiekelementen bevatten. Daaronder vallen onder meer een navigatie- en muzieksysteem met 6,5 inch display, 20 GB geheugen en spraakinvoer, een WLAN-hotspot en een surround-soundsysteem met 14 luidsprekers.