Ga naar hoofdinhoud

Nieuw design – vertrouwde functionaliteiten

Ontdek nu ons nieuwe design, die we stap voor stap gaan implementeren.

Lees meer

Nog één ding...

Bedankt dat je deel uitmaakt van de testgroep die als eerste de sneak previews te zien krijgt. Je zult nog een paar kleuren zien, zodat we jouw feedback kunnen gebruiken voor ons definitieve ontwerp.

BMW Z3 te koop: tweedehands en nieuw

BMW Z3

BMW Z3

De Z3 is de voorganger van de huidige BMW Roadster Z4. Hij werd in 1996 voor het eerst in grote serie gebouwd, waarbij hij na drie jaar een eerste facelift onderging. Daarna werd bij alle Z3-modellen iets ingebouwd dat tot dan toe alleen aan de zescilinderversie voorbehouden was: het bredere achterspatbord. Lees meer

Vind nu uw droomauto

Uit meer dan 2 miljoen auto’s in de grootste online automarkt van Europa.

Carrosserie

Kleuren

Aan de motor werd echter niets veranderd. De kleinste motor heeft 115 pk, de grootste levert 140 pk. Daarnaast is er nog een sportieve Z3M-versie met 321 pk (de m in de naam staat bij BMW voor motorsport).

In tegenstelling tot de BMW Z4 hebben alle Z3-modellen specifieke zwakke punten. Hoewel de techniek op zich redelijk goed is, zijn er toch vaak problemen met de elektronica. Bovendien leidt de Z3 aan de cabrioziekte, dat betekent dat het dak relatief snel ondicht wordt en de kofferruimte slechts weinig ruimte biedt. Om dat probleem te omzeilen, komen sommige Z3-bestuurders met vernuftige oplossingen. Ze pakken hun hebben en houden in zachte sporttassen of meerdere zakken die ze tussen de bank en de kofferruimte verstouwen. Voor een vakantiereis is deze BMW desondanks niet geschikt, maar daarvoor is hij ook niet ontwikkeld. Hij is veeleer bedoeld voor open ritten over landwegen. Men kan het dak weliswaar niet tijdens het rijden openen, maar het functioneert toch relatief comfortabel.

Beoordelingen voor BMW Z3

31 Beoordelingen

4,6