Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Mazda RX-8

Mazda heeft de wankelmotor die zij in 1961 van NSA/Wankel kocht verder ontwikkeld en ingebouwd in de opvolger van de legendarische RX-7. Hiermee wilde Mazda een sportief-dynamisch voertuig creëren dat met zijn moderne verschijning zo tussen de Europese sportauto’s uit de hogere klasse paste. Lees meer

Alternatieve modellen

Informatie over Mazda RX8

De RX-8 is echter geen simpele sportauto, maar ook een gezinsvriendelijk allround-voertuig met vier deuren die tegengesteld geopend kunnen worden omdat men afzag van een B-stijl. De kofferruimte met zijn laadvolume van 290 liter duidt niet direct op een voertuig dat puur op snelheid berekend is, maar laat zien dat de RX-8 nuttige functies en sportiviteit met elkaar combineert.

Het interieur is uitgerust met kuipstoelen die voor veel hoofd- en beenruimte zorgen. Daarnaast bieden ook de vele opbergmogelijkheden veel ruimte. De Mazda RX-8 wordt aangedreven door de moderne wankelmotor ‘Renesis’. Diens naam is een samenvoeging van ‘Rotary Engine’ en ‘Genesis’. Een cilinderinhoud van tweemaal 0,65 cc zorgt in combinatie met een zesversnellingsbak voor een prestatievermogen van 170 kW/231 pk. Het benzineverbruik van de RX-8 kon ten opzichte van het voorgangermodel met 30% gereduceerd worden, maar is nog steeds hoog. De versie met vijfversnellingsbak heeft een prestatievermogen van 141 kW/192 pk.

De constructie van het chassis zorgt weliswaar voor stabiliteit, maar bij hoge snelheiden in scherpe bochten zijn de dynamische stabiliteitscontrole DSC en het tractiecontrolesysteem TCS echter van groot nut, aangezien ze het zwaartepunt kunnen verleggen. Een stijve carrosserie, een beschermingssysteem tegen botsingen in de flank en de verticale stalen buizen zorgen samen met de zes airbags voor de veiligheid van de inzittenden. De speciale uitvoeringen RX-8 ‘Kuro’ en ‘40th Anniversary’ hebben bovendien extra’s zoals 18 inch lichtmetalen velgen, echt aluminium en een surround soundsysteem van Bose.

Beoordelingen voor Mazda RX-8

18 Beoordelingen

4,2