Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.
vw-golf-2-l-01.jpg

Volkswagen Golf 2

1 / 3
vw-golf-2-l-01.jpg
vw-golf-2-l-02.jpg
vw-golf-2-l-03.jpg

Volkswagen Golf : een overzicht

Bekijk hier een compleet overzicht van de Volkswagen Golf, inclusief details van de belangrijkste kenmerken, motorisering, uitrusting en andere nuttige informatie over het model. Lees verder

Nieuw vanaf:
Occasions vanaf:
Financial Lease vanaf:
*Laagste prijs op AutoScout24 in de afgelopen maand

Volkswagen Golf 2

De Volkswagen Golf II werd in 1983 voor het eerst gepresenteerd als opvolger van de Volkswagen Golf I. Optisch verschilde hij aanzienlijk van zijn voorganger. Hij was niet zo sierlijk gebouwd en kreeg een nieuwe snuit en nieuwe achterlichten. Ook technisch werd de Volkswagen Golf II herzien en daarna verkrijgbaar met een nieuwe soort katalysator. Lees meer

Interesse in een Volkswagen Golf 2

Volkswagen Golf 2 occasions
Volkswagen Golf 2 nieuwe auto's
Volkswagen Golf 2 dealeraanbiedingen

Onze expertise over jouw zoekopdracht

Alternatieve modellen

Tijdens de bouwperiode tot 1992 onderging hij tal van veranderingen en kwam hij in diverse uitvoeringsvarianten op de markt. De Golf II was verkrijgbaar als GT, GTI, GTI 16V, CL en in tal van speciale uitvoeringen. De speciale uitvoering Golf Limited kwam bijvoorbeeld in het jaar 1989 op de markt en was uitgerust met een uiterst krachtige 16V-G60-motor met 210 pk.

Bovendien beschikte hij over een automatisch inschakelende vierwielaandrijving (Syncro). Dit model werd echter slechts vervaardigd in een beperkte oplage. Andere speciale modellen, bijvoorbeeld de Golf Country die was uitgerust met standaard vierwielaandrijving en ook optisch 'terreingeschikt' werd gemaakt, waren niet zo zeldzaam en werden in grote aantallen verkocht. In het jaar 1992 werd de productie van de Golf II stopgezet.

Beoordelingen voor Volkswagen Golf

1262 Beoordelingen

4,5