Hybride auto - Occasion, Tweedehands auto, Auto kopen - AutoScout24

Vind uw droomvoertuig

Aanbod voor uw zoekopdracht

Aanbod voor uw zoekopdracht

Een hybride occasie nodig? U vindt onderaan deze pagina honderden tweedehands hybride zoekertjes in België terug. U kan eveneens 1 advertentie voor uw tweedehands hybride gratis plaatsen (enkel voor particulieren) met 15 foto’s gedurende 1 maand. Hybride auto’s hebben altijd twee motoren. Doorgaans noemt men een voertuig een hybride als het over een benzinemotor en een elektromotor beschikt. Hierbij maakt men gebruik van de positieve eigenschappen van beide motoren. Zo wordt op de snelweg de benzinemotor gebruikt, omdat deze voldoende kracht levert. Door de overtollige energie die hierbij ontstaat wordt de elektromotor van de hybride auto opgeladen, die vervolgens in het stadsverkeer wordt ingezet. Als de elektromotor van een hybride auto wordt gebruikt, worden er geen schadelijke stoffen uitgestoten en rijdt de auto zeer stil. Verbrandingsmotor en elektromotor zijn bij hybride auto’s exact op elkaar afgestemd. Bij de serieproductie van hybride auto’s wordt de benzinemotor echt alleen gebruikt, als het vermogen van de elektromotor onvoldoende is. Bij parallelbedrijf heeft de benzinemotor daarentegen ook een ondersteunende functie. Zo kan bij een hybride auto de elektromotor op de vooras werken, terwijl de benzinemotor tegelijkertijd de achteras aandrijft.

Voertuigen die maar over één verbrandingsmotor beschikken, maar die op twee verschillende brandstoffen rijden, worden ook wel eens hybride auto’s genoemd. Auto’s met lpg-installatie worden dus ook wel eens als hybride auto’s aangeboden, omdat zij bij een lege gastank gewoon door kunnen rijden op benzine of diesel. Zolang het lpg-distributienet nog niet voldoende is uitgebreid, is deze vorm van hybride auto nog nodig. Hetzelfde geldt voor hybride auto's die op diesel en plantaardige olie (biodiesel) rijden.

Het voordeel van hybride auto’s is de optimalisering van het brandstofverbruik. De Toyota Prius, de bekendste hybride auto met benzine- en elektromotor, bereikt bijvoorbeeld een benzineverbruik van minder dan 5 liter per 100 km. Andere voorbeelden van hybride auto’s zijn de Honda Civic Hybrid, de Lexus GS 450h en de Lexus RX 400h.

Mehr anzeigen