Jaguar XF - Occasion, Tweedehands auto, Auto kopen - AutoScout24

Vind uw droomvoertuig

Aanbod voor uw zoekopdracht

Aanbod voor uw zoekopdracht

Informatie over Jaguar XF

De sedan Jaguar XF wordt in 2008 op de markt geïntroduceerd

Toen de Britse autoproducent Jaguar in 1999 zijn modelcollectie uitbreidde en als instapmodellen de sedans uit de nieuwe Jaguar S-Type serie presenteerde, grepen de Britten niet alleen maar bij de typebenaming terug naar een historische serie uit de jaren ’60. Ook de vormgeving van de carrosserieën was georiënteerd aan het historische voorbeeld van de Jaguar S-Type. Het voorkomen van de sedans uit de hogere middenklasse werd bepaald door ronde vormen, vier ronde koplampen en een trapezevormig radiatorrooster met verticale lamellen. De Jaguar S-Type rolde bijna tien jaar lang in Engeland van de band. Het beëindigen van de productie betekende tegelijkertijd dat er afscheid genomen werd van het retrodesign. Toen in 2008 de opvolger op de markt gebracht werd verscheen hij onder een nieuwe naam als Jaguar XF met een nieuw design.

Technisch gezien was de Jaguar XF gebaseerd op de coupéserie Jaguar XK

Bij de ontwikkeling van de Jaguar XF bleven de ingenieurs componenten van de Jaguar S-Type gebruiken, zoals enkele technische elementen die ook voor de Jaguar XK gebruikt werden. De Jaguar XK-serie werd sinds 2006 als coupé en cabriolet geproduceerd. Ook bij de vormgeving van de carrosserie van de Jaguar XF ontleenden de designers kenmerken van de Jaguar XK. Zo kreeg de vierdeurs sedan het silhouet van de Jaguar XK met zijn sterk aflopende daklijn. Maar als je naar de voor- en achterkant van de auto’s keek waren er wel wezenlijke verschillen. Zo had de Jaguar XF een compacter radiatorrooster en een forser ogende achterkant waardoor hij meer het karakter van een sedan kreeg. Dankzij deze constructie van de achterzijde had de Jaguar XF een kofferruimte met een laadvolume van circa 500 liter. Dit kon nog vergroot worden tot 960 liter door de achterbank neer te klappen.

De Jaguar XF komt als benzine- en dieselmodel op de markt

Zoals te verwachten valt bij een sportsedan, kozen de Britten in eerste instantie voor krachtige benzinemotoren voor de Jaguar XF. Er werd echter ook een dieselversie aangeboden. Deze had aanvankelijk een 2,7 liter motor met een prestatievermogen van 152 kW (207 pk). Deze werd in 2009 vervangen door een grotere V6-motor met biturbo en een cilinderinhoud van 3,0 liter. Het prestatievermogen steeg daardoor naar 202 kW (275 pk). Het basismodel onder de benzinemotoren van de serie was een V6-motor met een cilinderinhoud van 3,0 liter en een prestatievermogen 175 kW (238 pk). Als topmotor was er een V8-motor met een cilinderinhoud van 5,0 liter en een prestatievermogen van 375 kW (510 pk).