Ga naar hoofdinhoud

Nieuw design – vertrouwde functionaliteiten

Ontdek nu ons nieuwe design, die we stap voor stap gaan implementeren.

Lees meer

Nog één ding...

Bedankt dat je deel uitmaakt van de testgroep die als eerste de sneak previews te zien krijgt. Je zult nog een paar kleuren zien, zodat we jouw feedback kunnen gebruiken voor ons definitieve ontwerp.

BMW Z8 te koop: tweedehands en nieuw

BMW Z8

BMW Z8

Informatie over BMW Z8

Met de BMW Z8 presenteerde de Beierse autofabrikant in maart 2000 een roadster uit de  speciale klasse. Tot het einde van de productie in juli 2003 produceerde BMW 5.703 voertuigen van het model. 555 exemplaren van de BMW Z8 waren in een Alpina-versie verkrijgbaar. Lees meer

Vind nu uw droomauto

Uit meer dan 2 miljoen auto’s in de grootste online automarkt van Europa.

Dit V8-model roadster onderscheidde zich vooral van de oorspronkelijke versie door de automatische versnellingsbak en een motor met sterkere koppel. De met zes versnellingen en een zelfdragend aluminium spaceframe uitgeruste BMW Z8 hoort nu al tot de klassiekers van de toekomst. Geen wonder, de auto is namelijk gebaseerd op de design-klassieker BMW 507 uit 1955 die werd ontworpen door Albrecht Graf von Goertz.

De tweezitter BMW Z8 heeft een prestatievermogen van 294 kW/400 pk en haalt met elektronische snelheidsregeling een maximumsnelheid van 250 km/u. De cabrio is bovendien een snelle sprinter. In 4,6 seconden accelereert de BMW Z8 van 0 naar 100 km/u. De BMW Z8 is 4,40 meter lang, 1,83 meter breed en 1,31 meter hoog. Deze auto uit de hogere klasse beschikt over 4 ventielen en een achtcilindermotor met een cilinderinhoud van 4.941 ccm. De uitrusting van de BMW Z8 kon men niet zelf uitkiezen. Zo werd de roadster alleen met de volledige uitrusting geproduceerd. Hierbij horen onder andere een telefoon en een hardtop. Als bijkomende feature was er een 1:18-model van de bestelde BMW Z8. Deze werd door Kyosho geproduceerd. De basisprijs van de BMW Z8 was 120.000 euro. Bij deze prijs is ook een 50-jarige garantie inbegrepen op het na kunnen bestellen van reserveonderdelen. Vandaag de dag is een goed onderhouden BMW Z8 voor ongeveer 90.000 euro verkrijgbaar.