Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.
hybridauto-02-l.jpg

Hybride Autos

Huidige top modellen

Overzicht van de populairste hybride auto's

Onder de autofabrikanten gold de hybride auto destijds als de top van de voertuigtechniek. De voordelen van de elektrische auto’s worden gecombineerd met de sterke punten van een auto met een verbrandingsmotor. Op korte afstanden rijden hybride auto’s dankzij de elektrische motor stil, schoon en zuinig. Is men langer onderweg dan dat de accu stroom kan leveren, hoeft men niet een pitstop te maken bij de dichtstbijzijnde laadpaal. In plaats daarvan zal de benzine- of dieselmotor de motor aandrijven. Wanneer nodig, zorgt de verbrandingsmotor ook tussendoor voor net dat beetje extra power. Voor nieuwe hybride auto’s verlangen producenten vaak echter nog hogere prijs. Vandaag de dag hoeft het echter niet altijd een nieuwe auto te zijn: een uitstekend alternatief zijn de hybride auto’s die op de tweedehandsmarkt te verkrijgen zijn.

Een overzicht van de voordelen van een hybride auto

    Het aanbod van de hybride auto nam vanaf 1995 langzaam toe en sinds 2005 stijgt het steeds sneller. Naast kleine namen als Aptera, Fisker Automotive of swisscleandrive pakken momenteel de grote fabrikanten met dit thema groots uit. General Motors fabriceert in de VS de Chevrolet Volt met E-Flex-aandrijving, in Europa wordt een soortgelijk model met de naam Opel Ampera aangeboden. PSA Peugeot Citroën ontwikkelt een seriegeschakelde diesel-elektro-hybride aandrijving, die in eerste instantie in de Peugeot 3008 Hybrid4 aangeboden wordt. Volkswagen werkt aan een hybride motor voor de Golf en de Passat, het dochtermerk Porsche introduceert de SUV Cayenne in een hybride versie. Zowel de E 300 BluTEC Hybrid van Mercedes-Benz als de ActiveHybrid5 van BMW scoren met een laag verbruik bij snelle, opwindende ritten.Deze verscheidenheid werpt zijn vruchten af: begin 2015 reden er al meer dan 100.000 hybride auto’s in Duitsland, vier keer zoveel als elektrische auto's. Ook als tweedehandsauto is de hybride auto daarmee in grotere aantallen verkrijgbaar. Zoals de blijvende populariteit van de Toyota Prius laat zien, zijn de modellen inmiddels zeer betrouwbaar. De wissel van verbrandings- en elektromotor merkt men zo goed als niet. En omdat de meeste hybride auto’s door fans van techniek bestuurd worden, worden ze ook vaak goed onderhouden.