Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Mini Cooper S

De Mini Cooper S is het topmodel van het merk Mini

De Britse ingenieur en coureur John Cooper gaf met opgevoerde motoren de Britse Mini in de jaren '60 zijn 'go-kart' rijdynamiek die door de fans van het merk zo gewaardeerd werd. Voor BMW lag het bij het uitbrengen van een nieuw oplage van de Mini dan ook voor de hand om naar John Cooper te refereren en de best presterende versies uit zijn retroserie in de Cooper-traditie te plaatsen. Lees meer

Video - Mini Cooper S Profiel

Alternatieve modellen

Informatie over MINI Cooper S

BMW zette in het begin echter niet alleen de Mini Cooper in nieuw licht. Ongeveer een jaar na de introductie van de eerste Brits-Beierse Mini brachten ze namelijk de Mini Cooper S op de markt. Deze werd in verschillende carrosserieversies als topmodel van het merk aangeboden en vormde de basis voor verdere sportuitvoeringen.

Compressormotoren voor de Mini Cooper S

Net als in de andere Mini’s met ottomotor was ook de Mini Cooper S met een 1,6 liter motor met vier cilinders uitgerust. In tegenstelling tot de Mini One en de eenvoudige Mini Cooper werden de S-modellen echter ondersteund door een compressor. Deze zorgde ervoor dat de motor een prestatievermogen kreeg van 120 kW (163 pk). Na een modelonderhoud in 2004 had de Mini Cooper S een nog beter prestatievermogen van 125 kW (170 pk). Kort voor de modelwisseling in 2006 was de Mini Cooper S bovendien in een gelimiteerde, speciale oplage met sportieve attributen zoals spoilers en sportstoelen verkrijgbaar als tweezitter. De Mini Cooper S met deze John-Cooper-Works uitrusting beschikte over een gemodificeerde motor met een prestatievermogen van 155 kW (211 pk). De tweede generatie van de Mini Cooper S verscheen in 2006 op de markt en beschikte vanaf nu over een Euro5-motor met aanvankelijk een vermogen van 128 kW (175 pk). Deze motor werd tot 2010 ingezet en gaf het topmodel een maximumsnelheid van circa 225 km/u.

De Mini Cooper S wordt gebouwd als sedan, cabrio en combi

De eerste generatie van de Mini Cooper S werd aanvankelijk alleen als sedan aangeboden. Vanaf de komst van de Mini Cabrio in 2005 was de Mini Cooper S vervolgens ook in een open versie verkrijgbaar. In 2007 werd de collectie uitgebreid en vanaf dat moment was de topmotor bovendien ook voor de combivariant verkrijgbaar, die als Mini Cooper S Clubman op de markt kwam. In 2010 rustte de fabrikant de Mini Cooper S met zuinigere Euro5-motoren uit. Deze motoren hadden nu een prestatievermogen van 135 kW (184 pk) en lieten het gemiddelde brandstofverbruik dalen van 6,2 naar 5,8 liter. Daarmee daalde de CO2-uitstoot tegelijkertijd van 149 naar 136 g/km.

Beoordelingen voor Mini Cooper S

37 Beoordelingen

4,7