Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Volkswagen ID.3

De elektrische Kever van Volkswagen

Met een gebruikte VW ID.3 kun je heerlijk elektrisch rijden zonder je zorgen te hoeven maken over opladen. Dit 3e elektrische model van VW na de e-Golf en de e-up! is een 5-deurs hatchback die veel mensen zal aanspreken. Genoeg ruimte voor een gezin. De ID.3 is leverbaar met verschillende accupakketten, waardoor het bereik varieert van 330 km tot meer dan 500 km. Hoezo laadstress? Voor iedereen die in een echte Volkswagen wil rijden zonder CO2-emissie, is dit een prima middenklasse model. Lees meer

Alternatieve modellen

Model

In 2016 presenteerde Volkswagen op de Autosalon van Parijs de VW ID Neo als conceptauto. Dit model is een compacte, 5-deurs elektrisch aangedreven hatchback waarmee Volkswagen wil bijdragen aan een schonere toekomst met emissievrij rijden. Deze auto moet dan ook een groot publiek aanspreken. De Volkswagen ID Neo gaat eind 2019 in productie in de fabriek in Zwickau.

In Nederland zal de ID Neo verder door het leven gaan als de VW ID.3. Het model heeft ongeveer de afmetingen van een Golf 7 met een lengte van 4,10 meter. De binnenruimte is echter meer vergelijkbaar met een VW Passat en dat komt door de wielbasis van het concept, die met 2,83 meter langer is dan die van de Passat.

De auto staat op het Modular Electric Drive Kit (MEB) platform. Hier worden alle modellen uit de ID familie op gebouwd. Dat betekent dat de extra platte accu’s in de vloer geplaatst worden, zodat meer bagage- en beenruimte ontstaat. De kofferbak heeft een inhoud van 390 liter.

De ID.3 zal uitgerust worden met diverse accupakketten. Het duurste pakket heeft een accupakket met 77 kWh aan opslagcapaciteit en een actieradius van meer dan 500 km. Daarnaast is er ook een voordeliger accupakket met een capaciteit van 48 kWh. De vraagprijs voor het goedkoopste model ligt net onder de 30.000 euro en de eerste modellen zullen vanaf het 3e kwartaal van 2020 geleverd worden als 1st Edition.

Volkswagen ID.3 en de Opel Corsa-e

In vergelijking met de Opel Corsa-e heeft de Volkswagen ID.3 met basis accu bijna hetzelfde bereik van 330 km. Qua pk’s verschillen beide auto’s wel iets. De motoren van de ID.3 leveren samen zo’n 204 pk bij de topversie en 150 pk bij de standaardversie. De Corsa levert standaard 136 pk. De nieuwprijs van de Corsa-e ligt rond de €30.000, bijna net zo duur als de goedkoopste versie van de ID.3.

Net als Volkswagen geeft ook Opel 8 jaar garantie op de accu en 6 jaar gratis onderhoud als je een nieuwe auto bestelt. De batterij in de Corsa-e is 50 kWh en bij de VW ID.3 heeft een capaciteit van 45 kWh de kleinste batterij. Kijken we naar de snelheid dan zien we dat de Corsa-e in 8,1 seconden van 0-100 km/u rijdt en de ID.3 heeft daar minder dan 8 seconden voor nodig. Qua prestatie en prijs liggen beide auto’s heel dicht bij elkaar.

Motoren

De ID.3 zal twee krachtige 225 kW motoren krijgen. Deze twee motoren zitten op de voor- en achteras. De motor op de vooras levert zo’n 150 kW (204 pk) en de achterste 100 kW (136 pk). Deze twee motoren zijn bij de instapversie gekoppeld aan een 45 kWh batterij. Hiermee accelereert de ID.3 binnen 8 seconden van 0-100 km/u met een topsnelheid van 160 km/u.

Er zijn 3 accu’s leverbaar voor de ID.3, waarbij het bereik is geschat mbv. WLTP:

  • Basisaccu van 45 kWh met een actieradius van 330 km
  • Middelste accu van 58 kWh met een actieradius van 420 km
  • Grootste accu van 77 kWh met een actieradius van 550 km

Uitrusting en opties

De standaarduitrusting van de VW ID.3 bestaat o.a. uit het volgende:

  • LED matrix koplampen
  • interactieve interieurverlichting
  • Play & Pauze pedalen
  • Touchscreen
  • 20 inch wielen

De 1st Edition is bovendien uitgerust met speciale 1st Edition emblemen aan de buitenkant van de auto en op het stuur. Bovendien geeft Volkswagen standaard 8 jaar garantie op de accu, krijg je 2 jaar garantie op de hele auto en krijg je gratis 6 jaar onderhoud bij een 1st Edition.

Compacte elektrische auto voor een groot publiek

Met deze compacte 5-deurs en 4-zits elektrische hatchback mikt VW op een groot publiek. Het is dan ook een praktische auto, die je naar behoefte kunt laten uitrusten met een grotere of kleinere accu. Rijd je vooral in je eigen dorp rond, dan voldoet de kleine accu prima en ben je dus voordeliger uit. Wil je verder gaan, dan kun je voor een meerprijs kiezen voor een exemplaar met een grotere actieradius. De moderne techniek aan boord zorgt dat je tijdens het rijden van alle gemakken voorzien bent en als leuk extraatje wordt je bij het instappen persoonlijk welkom geheten in je eigen auto.