VW Golf 6 te koop: tweedehands en nieuw

VW Golf 6

VW Golf 6

De Golf is een van de meest verkochte auto's van Volkswagen. Wereldwijd worden er zelfs meer dan 2.000 exemplaren per dag verkocht. Niet voor niets wordt deze auto gezien als de meest populaire auto van Europa. In een Golf wil namelijk iedereen gezien worden. De Golf 6 VW werd in 2008 ludiek gelanceerd met een 'Golf van vernieuwing'. Lees meer

Vind nu uw droomauto

In 2.4 miljoen auto's bij Europa-breed de grootste online automarkt.

Volkswagen Golf 6: Meer luxe en comfort

Maar wat is er nieuw vergeleken met zijn voorgangers en hoe zit het met de prestaties van de auto?

VW Golf 6: Comfort en luxe

In oktober 2008 kwam Volkswagen, ongeveer vijf jaar nadat de Golf 5 gepresenteerd werd, met de zesde generatie van Golf. Bij het produceren van deze auto zijn comfort en luxe belangrijke onderwerpen geweest. Er zijn in de auto bijvoorbeeld verschillende technieken gebruikt die normaal gesproken alleen bij auto's uit veel hogere klassen worden gebruikt. Zo heeft de Golf 6 een geluiddempende folie in de vooruit en is er bij het vormgeven van de buitenspiegels rekening gehouden met zo weinig mogelijk geruis van de wind. Deze en andere innovatieve ontwikkelingen zorgen voor een rijcomfort waar menig bestuurder van een andere auto jaloers op is. De Golf 6 verschilt overigens ook in luxe op alle gebieden van auto's in dezelfde klasse. Volkswagen heeft de auto namelijk voorzien van een zeer luxe uitrusting. De auto is uitgerust met een parkeercamera, bochtverlichting en een uitstekend audiosysteem. Nog unieker is het systeem om de auto automatisch te laten parkeren.

Uiterlijk

Hoewel zelfs een leek direct kan zien dat het een Golf betreft, zijn er toch enkele aanpassingen gemaakt in het uiterlijk. De auto oogt een stuk moderner en scheper afgewerkt. Ook het interieur is slechts op details gewijzigd zodat de echte 'Golf'-ervaring niet verloren gaat. De binnenruimte is dan ook hetzelfde gebleven waarbij vooral de ruimte voorin erg veel indruk maakt. Een tweedehands VW Golf 6 kan tegen een scherpe prijs worden aangeschaft.

Technische gegevens

Natuurlijk zijn de technische gegevens van groot belang, ook bij aankoop van een tweedehands auto. De Golf 6 heeft een bagage-inhoud van 350 liter tot 1300 liter afhankelijk van het aantal passagiers. De auto heeft een motorinhoud van 1968 cc en beschikt over vier cilinders. De auto beschikt daarnaast over een vermogen van 140 pk en kan daarmee een topsnelheid van 210 kilometer per uur bereiken. Ook het gemiddelde verbruik maakt indruk: de Golf 6 rijdt gemiddeld 1 op 20.4.

Verfijnd

De Volkswagen Golf is al jaren ontzettend populair. Het is dan ook logisch dat Volkswagen voort blijft borduren op dit succes. De Golf 6 kan getypeerd worden als een luxere en meer comfortabele versie dan de vijf, waarbij de succesvolle eigenschappen nog meer verfijnd zijn. Dar de motor van de auto ook nog eens goed en zuinig is, pleit alleen maar voor deze populaire auto.