Het beste van twee werelden

De Citroën Jumper is een bestelauto die Franse klasse combineert met Nederlandse nuchterheid. De ouders van André Citroën (1878), de oprichter van het bedrijf, zijn Nederlands. De achternaam Citroen is met de emigratie naar Frankrijk veranderd in Citroën. Op zijn 24e richt Citroën zijn gelijknamige bedrijf op, dat inmiddels wereldberoemd is. Het bedrijf is niet meteen gestart als autofabriek, in eerste instantie produceert het voor die tijd ongekend stille V-vormige tandwielen. Tijdens WOI richt Citroën zich vooral op de productie van oorlogsmaterieel. Met het kapitaal dat dit opbrengt, kan Citroën een autofabriek beginnen. Hij laat zich na de oorlog inspireren door Ford in Amerika en vindt dat de auto voor iedereen beschikbaar moet zijn. Daarom introduceert hij in Europa de lopende band, waardoor auto’s razendsnel en goedkoop geproduceerd kunnen worden. Het eerste model van Citroën, de Type A, is in 1919 beschikbaar. Diezelfde innovatieve werkwijze zien we nog terug in de nieuwe auto’s van Citroën.

Voor alle klussen, groot en klein

De Citroën Jumper is het nieuwste model in een lange lijn bestelbussen die Citroën heeft geproduceerd. Vooral de legendarische Type H zorgt ervoor dat de Citroën Jumper een goede afkomst heeft. De Type H is maar liefst van 1948 tot 1981 in productie geweest. De Citroën Jumper staat voor dezelfde oerdegelijke kwaliteit, gemengd met Citroëns typische innovatie. De Citroën Jumper is vanaf 1994 beschikbaar en de meest recente uitvoering is in 2006 geïntroduceerd. De ‘kleine’ Citroën Jumper heeft een inhoud van 8 m3, het grootste model heeft een laadruimte van maar liefst 17 m3. Deze bestelauto kenmerkt zich niet alleen door zijn grootte, maar ook door zijn grote veelzijdigheid, en alle modellen hebben een uitgebreide standaarduitvoering met onder andere centrale deurvergrendeling.

Onbegrensde mogelijkheden met de Citroën Jumper

Er is behalve de standaarduitvoering een groot aantal extra’s beschikbaar, zoals de voor de grote bestelauto zeer handige parkeerhulp en achteruitrijcamera. Naast de gesloten bestelauto kan de Citroën Jumper ook worden ingericht voor bijvoorbeeld personenvervoer of speciaal vervoer. Er zijn bovendien vier verschillende motorvolumes, dus voor iedere opdracht is er een passende Citroën Jumper beschikbaar.
Naar boven