De Mercedes Sprinter biedt een zee aan ruimte

De Mercedes Sprinter is een bestelwagen, die gebouwd is door Daimler AG in Stuttgart, en verkocht wordt als een Mercedes. De Mercedes Sprinter is voornamelijk ontwikkeld als bedrijfswagen, wat niet wegneemt dat ook particulieren deze bestelwagen gebruiken. In de Verenigde Staten is de eerste generatie Sprinters (2001-2006) enkel aangeboden met de Mercedes-Benz 2,7 l. vijfcilinder motor. De Mercedes Sprinter biedt ruimte aan 8 tot 10 passagiers, en is verkrijgbaar in een groot aantal kleuren. Deze bestelwagen biedt de gebruiker vele mogelijkheden en kan de zwaarste taken aan, met een maximale laadruimte van niet minder dan 17 m3. Het interieur van de Sprinter is hoogwaardig ingericht. Eventueel kan er gekozen worden voor vierwielaandrijving.

Keuze in motoren

De Mercedes Sprinter is verkrijgbaar met verschillende motoren, van vier tot zes cilinders. In Noord-Amerika is slechts de zes cilinder turbodiesel en de de 3,5 benzinemotor beschikbaar. Er wordt door Mercedes-Benz gewerkt aan een elektrische variant van de Mercedes Sprinter, maar deze is nog niet op de markt gebracht. Door zijn sterke motor is de Mercedes Sprinter een populaire auto voor het vervoeren van zwaar materiaal, en kan hij vele transportfuncties vervullen.

De verschillende typen van de Mercedes Sprinter

Van de Mercedes Sprinter bestaan diverse typen. Zo is er de Combi, een passagiersvriendelijke variant van de Mercedes Sprinter. Deze bestelwagen is bijzonder ruim en comfortabel en biedt ruimte aan max. negen personen. De Sprinter Combi heeft een grote laadruimte met drie carrosserielengten, en een toegelaten massa van op zijn hoogst 3.500 kg. Deze grote bestelwagen is hierdoor het antwoord op elk transportprobleem. De Sprinter Chassiscabine met open laadbak biedt veel ruimte, zowel voor de passagiers als voor de lading. Deze wagen heeft 3 wielbases, en een laadoppervlakte tot 9,1 m2. De Sprinter Chassiscabine ten slotte, is verkrijgbaar met een dubbelcabine en kan zo tot zeven mensen vervoeren. Zo kunnen de diverse modellen van de Mercedes Sprinter uitkomst bieden bij ieder vervoersprobleem!
Naar boven