Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.
audi-banner-l-01.jpg

Audi Allroad

Audi Allroad : een overzicht

Bekijk hier een compleet overzicht van de Audi Allroad, inclusief details van de belangrijkste kenmerken, motorisering, uitrusting en andere nuttige informatie over het model. Lees verder

Nieuw vanaf:
Occasions vanaf:
*Laagste prijs op AutoScout24 in de afgelopen maand

Alternatieve modellen

De Audi allroad Quattro wordt in het jaar 2000 op de markt gebracht. In feite is dit model een crossover-variant van de Audi A6 Avant C5, die bedoeld is voor ruiger terrein. De auto beschikt over het quattro-systeem van Audi en wijkt op een aantal punten af van de standaard Audi A6. Door luchtvering kan de ruimte tussen de grond en de carrosserie vergroot worden tot ruim twintig centimeter, wat rijden over ruw terrein mogelijk maakt. De ruimte tot de grond kan ook beperkt worden tot slechts zestien centimeter, wat de auto een sportiever karakter geeft. De auto staat op grotere wielen, voorzien van banden voor elk terrein. Het ontwerp kenmerkt zich door de opvallende ongelakte bumpers die het model een grove uitstraling geven. De eerste generatie wordt geleverd met twee typen benzinemotoren: een 2,7 L V6 bi-turbomotor, goed voor 250 pk, en een 4,2 L V8 die 300 pk levert. De dieselversies maken allemaal gebruik van een 2,5 L V6 TDI motor met een vermogen van 163 of 180 pk.

Tweede generatie Audi allroad

De tweede generatie van het model, is in 2006 geïntroduceerd. De auto krijgt de naam Audi A6 allroad, waarmee het model definitief deel uitmaakt van de A6-familie. De bodemvrijheid is nog steeds aanpasbaar door de pneumatische ophanging, maar de terreinambities zijn minder sterk aanwezig dan bij de voorgaande variant. Audi besluit om de carrosserie standaard dichter bij de grond te houden, om zo het rijgedrag en de rijervaring te verbeteren. Het exterieur van de auto combineert het stijlvolle typische Audi ontwerp met offroad elementen. In 2008 krijgt het model een facelift, waarbij de koplampen voorzien worden van led's en de veiligheid van de auto wordt verbeterd. Ook is een nieuwe motor leverbaar en hebben de bestaande benzinemotoren meer vermogen. De vroege varianten van de tweede generatie zijn beschikbaar met 3,2 L V6 en 4,2 L V8 benzinemotoren, die respectievelijk 255 en 350 pk leveren. De dieselvarianten zijn een 2,7 L V6 en een 3,0 L V6, goed voor respectievelijk 180 pk en 230 pk.

De nieuwste allroad-modellen

In 2010 stapt Audi af van de Audi A6 als enige basismodel voor de allroad-lijn en introduceert het concern de Audi A4 allroad. Deze variant is beschikbaar met drie typen motoren, waarvan de sterkste 3,0 L TDI motor 240 pk levert. In 2013 wordt ook de Audi A6 allroad vernieuwd. Deze auto is leverbaar met verschillende motoren, met een vermogen oplopend tot maximaal 313 pk. Deze modellen zijn nu nog steeds op de markt. Audi blijft bij de combinatie van de standaard styling en offroad elementen. De allroad modellen van Audi zijn een succes. Ook als tweedehands auto blijft de Audi allroad een interessante optie voor de rijder die meer wil dan een auto voor op de weg.

Beoordelingen voor Audi Allroad

2 Beoordelingen

4,0

Meer links