Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Fiat 500C

Het ontstaan van de 500 van Fiat

Fiat is een Italiaans automerk en is de afkorting van Fabbrica Italiana Automobili Torino. Deze Italiaanse producent ontwierp in 1900 de eerste modellen van Fiat waaronder de 3/12HP. De Fiat 500 is het kleinste model van Fiat. Dit model werd in 1957 geproduceerd als allereerste kleine auto van Fiat. Lees meer

Alternatieve modellen

De Fiat 500 C, klein maar vinnig

Het eerste model van kreeg als naam Fiat 500 Nuova en werd in Turijn voorgesteld onder massale belangstelling. Deze auto had in het begin niet veel succes, omdat de Fiat 600 toen nog veel interessanter was. De Fiat Nuova werd toen afgeleverd zonder veel opties.

In 2007 werd deze auto opnieuw geproduceerd naar het model van de Fiat Nuova. Door zijn speciale ronde vorm werd deze auto positief onthaald en kreeg dit model zelfs in 2008 de titel Auto van het Jaar. De Fiat 500 wordt door zijn design positief onthaald door de vrouwelijke fans. Deze ronde compacte vorm is aantrekkelijk voor het vrouwelijk oog en wordt aangezien als dà stadsauto voor vrouwen.

De Fiat 500C: de cabrioversie

De 500C van Fiat is de cabrioversie. Het is niet echt een cabriolet, maar het heeft een stoffen vouwdak dat volledig naar achter kan worden geschoven. Dit dak wordt door een elektrische rail naar achter geschoven en daarna kan men volop genieten van de zon. Het systeem is vrij eenvoudig en zeker niet gecompliceerd zodat het heel gemakkelijk te bedienen is. Gewoon een druk op de knop en de canvas schuift naar achteren. Het openschuiven van het dak kan zelfs terwijl men rijdt alsook met de sleutel. Dit stoffen dak is beschikbaar in drie kleuren namelijk rood, ivoor en zwart.

Verschil tussen de 500C Fiat Pop en de Lounge

Er zijn twee versies van de Fiat 500 C beschikbaar, namelijk de Pop en de Lounge. De Pop beschikt standaard over elektrische zijspiegels, een verwarmingssysteem en een ventilatiesysteem met vier standen, een radio met cd-speler, MP3, elektrische ramen, stuurbekrachtiging met een speciale city-functie, een afstandsbediening voor deuren, airbags, bumpers in koetswerkkleur en een achteruitrijdetector. De Lounge heeft een stemherkenning en bedieningselementen op het lederen stuurwiel, knoppen op het stuurwiel om de radio te bedienen, elektrische zijspiegels in dezelfde kleur als het koetswerk, een ontdooier en een externe sensor voor de temperatuur, een chroomset 15" lichtmetalen velgen met 185/55 banden, verchroomde beschermingen op bumpers, verchroomde uitlaatpijp, in de hoogte verstelbare bestuurderszetel en een opbergzak op de rugleuning van de passagierszetel. De achterste zetel is neerklapbaar met verstelbare hoofdsteunen. Tot slot beschikt de wagen over parkeersensoren achteraan en een een digitale muziekspeler met USB-poort.

Tweedehands Fiat 500C

Door zijn retro-uitstraling is de 500C van het model Fiat enorm begeerd op de tweedehands markt. Deze tweedehands auto is een veelgevraagde auto voor vrouwen om te beginnen met rijden.

Beoordelingen voor Fiat 500C

55 Beoordelingen

4,7