Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.
peugeot-banner-l-01.jpg

Peugeot gti

Er zijn in het occasionsegment veel Peugeot GTi modellen te vinden. GTi is een afkorting voor Gran Turismo Iniezione. Deze term wordt gebruikt om een type personenauto in een sportieve versie aan te duiden. Volkswagen maakte deze modelaanduiding populair bij de sportieve variant van de Volkswagen Golf. Voor die tijd werd GTi onder andere al gebruikt door Maserati. Sindsdien is de term GTi door verschillende andere merken overgenomen bij vooral snellere hatchbacks die een motor hebben met meer vermogen en inhoud dan de standaard modellen. Ook de Peugeot GTi uitvoeringen zijn extra snelle personenauto's met een sportief rijgedrag maar zonder de uiterlijke kenmerken van echte sportwagens. Een gebruikte Peugeot GTi is er in grote en kleine modellen met diverse motoren, uiteenlopende ontwerpen en veel of juist weinig bagageruimte.

De diverse modellen Peugeot GTi en hun motoren

Een Peugeot GTi occasion is er in uiteenlopende modellen van hoge leeftijd tot zeer recente exemplaren. De Peugeot 208 en de Peugeot 308 zijn modellen die nog altijd in productie zijn. Deze auto's komen dan ook regelmatig in nieuwstaat voor in het dagelijks verkeer. De Peugeot GTi 208 is een compacte personenauto die als de 1.6 THP GTi 200 wordt uitgebracht. Deze sportieve auto heeft een krachtige 4 cilinder in-lijn benzinemotor met een directe brandstofinjectie, een cilinderinhoud van 1598 cm³, een vermogen van 200 pk bij 6000 toeren per minuut, en een koppel van 275 Nm bij 1700-4500/min. Deze Peugeot GTi is voorzien van voorwielaandrijving en 6 handgeschakelde versnellingen. De topsnelheid ligt rond zo'n 230 km per uur. De Peugeot 308 is een iets groter model dan de 208 en is het beste te omschrijven als een compacte middenklasser. Dit Peugeot GTi model is uitgerust met een 1.6 THP-motor die goed is voor 200 pk en een 275 Nm koppel. Ten opzichte van de standaarduitvoering van de 308, zijn bij de GTi uitvoering de vering en demping aangepast, terwijl het exterieur van de snelle 308 is uitgerust met een dubbele uitlaat en een achterspoiler.

Peugeot GTi modellen die niet meer in productie zijn, maar nog wel kunnen worden teruggevonden als occasion zijn onder meer de 106 GTi, de 205 en de 206 GTi, de 306 en de 309 GTi, de 505 GTi en tenslotte de 604 GTi.

Meer links